Lluís Llach

Lluís Llach debat amb els sabadellencs l’evolució del ‘procés’

El diputat de Junts pel Sí i cap de llista de Girona de les passades eleccions catalanes, Lluís Llach, ha deixat petit l’auditori de l’Espai Cultura quan l’ha visitat aquest dimarts per debatre amb els ciutadans sobre el procés d’autodeterminació de Catalunya.

Des de que es va formar govern, Llach ha recorregut diversos pobles catalans per informar sobre com va el procés, que ell defineix com a “canviant”. “Aquests actes són perquè sàpiguen que els parlamentaris tenim ganes d’explicar i estem compromesos amb el que fem”, ha dit el diputat gironí. En relació a la “lentitud” amb què avancen les accions del govern, Llach ha afirmat que “el procés cap a la independència és molt lent i no és fàcil”. El diputat ha assegurat que el Parlament fa tots els passos dins de la legalitat de Catalunya i que “estem complint el mandat tal i com vam dir i una mica més i tot”.

Motivació de la societat

El breu discurs del diputat s’ha iniciat amb un repàs per la història del procés, quan, al 2010, “sense esperar-ho, més d’un milió de persones ens vam mirar als ulls i vam decidir començar alguna cosa que no havíem pensat fins aleshores”. Llach s’ha tret la careta de diputat per explicar algunes anècdotes viscudes amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Lluís Llach
Francesc Baró i Lluís Llach durant l’acte d’aquest dimarts. Autor: David B.

El cantantautor gironí ha parlat durant la seva intervenció de la motivació dels votants independentistes, ja que, segons ell, “el procés dependrà de la vostra fortalesa i les vostres conviccions”.  Finalment, Llach ha defensat la idea que els colauistes “no són els enemics del procés”, després de la intervenció d’una assistent.

En l’acte s’ha projectat un vídeo motivador amb veu de l’actriu Montserrat Carulla. El coordinador de l’ANC Sabadell per la Independència, Francesc Baró, que ha estat l’encarregat de presentar el diputat, ha continuat aquest discurs afirmant que “podem fer-ho si és la nostra voluntat”.

Com es farà el referèndum?

Preguntat pel públic, Llach ha criticat el poder mediàtic que es dóna a alguns partits i la pressió que intenten exercir alguns mitjans unionistes “que saben perfectament que han de desmotivar a la gent”. “Estem en el moment decisiu del procés, hem de fer l’esforç de saber com estan les coses”, ha dit, en referència a les informacions que donen alguns diaris.

El públic també s’ha centrat en el referèndum, per saber com es podrà fer i quin cens hi haurà, en una hipotètica Declaració Unilateral d’Independència, l’economia de la Catalunya independent o la futura hisenda catalana.

Foto portada: Lluís Llach, a Sabadell. Autor: David B.

One Comment