Marta Farrés - ACN

Marta Farrés serà diputada provincial

Marta Farrés serà escollida diputada provincial per al proper mandat. L’alcaldessa de Sabadell prendrà possessió del nou càrrec en el ple de constitució de la Diputació de Barcelona, que tindrà lloc aquest dijous 13 de juliol. Els socialistes tornaran a ser la formació amb més força de l’ens supramunicipal amb un total de 17 diputats, sense sumar majoria absoluta, seguits de Junts (12) i ERC (11). Amb la nova configuració, Sabadell disminueix la seva representació a la meitat respecte al mandat anterior.

Malgrat ser la formació amb més representants a la Diputació, el PSC no té garantit que en pugui revalidar la presidència. De moment, han aconseguit el suport dels comuns, amb els quals han consensuat que la socialista Lluïsa Moret (alcaldessa de Sant Boi) ocupi la presidència de la Diputació i que la coordinadora nacional de Catalunya En Comú, Candela López, ostenti una vicepresidència. La suma dels dos grups, però, es quedaria en 22 diputats, per sota dels 26 que suposen la majoria absoluta.

Només una representant de Sabadell

Amb la constitució del nou ple, Farrés quedarà com l’única diputada provincial provinent de Sabadell. La ciutat n’havia tingut dos els darrers quatre anys gràcies a la presència dels regidors Gabriel Fernàndez (ERC) i Adrián Hernández (llavors com a representant de Ciutadans).

Per part del partit judicial de Sabadell, que engloba diferents municipis de la comarca, el PSC torna a apostar per cares conegudes. Eva Menor (alcaldessa de Badia del Vallès) i Javier Silva (alcalde de Polinyà) repetiran com a diputats. Per part d’ERC, prendrà possessió Eva Soler, tinenta d’alcalde de Palau-solità i Plegamans.

Foto de portada: Marta Farrés. Autor: ACN.

Comments are closed.