Mena (ECP): “La mà estesa de Farrés s’ha convertit en una bufetada als votants d’esquerres”

“Després de quatre anys de festeig fan oficial aquesta relació que tota la ciutat sabia”. Així ha començat Joan Mena la roda de premsa per valorar l’acord entre PSC i Junts per governar Sabadell en coalició. El portaveu d’En Comú Podem ha mostrat la seva preocupació perquè “una ciutat que ha tingut un vot clarament d’esquerres” deixi projectes importants de futur com la Gran Via o el Ripoll en mans de la “dreta nacionalista”.

Mena ha criticat el moviment del PSC, que considera innecessari tenint en compte que els socialistes ja governaven amb majoria absoluta. “Estem veient actuacions que s’acosten molt al que vam viure a l’època del govern Bustos”, ha argumentat. Els Comuns també destaquen que l’anunci arriba un dia després que es comuniqués un increment fiscal de cara al 2024.

“És contradictori que, mentre demanen que la ciutadania s’ha d’estrènyer el cinturó, hi haurà una pujada de gairebé el 15 per cent de la despesa del govern. Passarem de 811.000 euros a 931.000 euros, gairebé un milió en despeses de l’equip de govern, més els assessors que encara no hem acabat de descobrir si estaran a disposició dels regidors de Junts”, ha exposat Mena.

El portaveu ha posat el focus sobre l’àrea de promoció econòmica de la ciutat, que Matas tindrà sota el paraigües de la seva tinença d’alcaldia a partir d’ara. “Farem la nostra tasca de fiscalització amb el tema de la col·laboració publicoprivada en torn al Vapor Llonch“, diu el portaveu.

“Ens agradaria que ens expliquessin si aquest acord també ha estat ratificat per l’assemblea del PSC de Sabadell. Ens han fet arribar que molts votants d’esquerres estan decebuts. Pràcticament la mà estesa s’ha convertit en una bufetada a la cara dels votants d’esquerres que ha tingut el govern de Sabadell”, ha declarat.

De cara al futur, el grup municipal s’ha compromès a exercir la tasca de “fiscalitzar cada pas de l’acció d’aquest govern”, a “fer propostes d’esquerres que arribin a l’Ajuntament” i a “continuar sent útils”.

Més informació:

Foto de portada: Mena i Sandoval, en roda de premsa, avui. Autor: Jordi M.