Joan Mena, en roda de premsa davant l'Institut-Escola Virolet

Mena: “Demanem lideratge a l’Ajuntament per defensar l’educació pública”

En Comú Podem (ECP) ha tramitat una proposta de resolució al Parlament per “demanar la dignificació dels centres educatius del barri de Can Llong”. Així ho ha explicat aquest divendres l’alcaldable Joan Mena, que ha reclamat que s’acceleri la retirada de barracons i que es millorin els equipaments pendents. Malgrat que la competència en aquest àmbit és autonòmica, el candidat ha declarat que ha trobat a faltar “lideratge de l’Ajuntament per defensar l’educació pública”, especialment ara que ens trobem en període de matriculació.

Joan Mena s’ha mostrat crític amb la gestió de l’educació per part del consistori. El candidat a l’alcaldia d’ECP ha assenyalat en roda de premsa que el govern socialista ha mantingut una “posició d’ambigüitat” respecte a la promoció de l’educació pública. “Ens hauria agradat que donessin continuïtat a la campanya ‘estima l’escola del teu barri’, que va començar el regidor Joan Berlanga per acompanyar les famílies en la seva confiança total en els centres educatius públics”, ha apuntat Mena.

Exigeix millores a Can Llong

Per altra banda, el cap de llista d’En Comú Podem ha recordat la necessitat de trobar solucions a les escoles que es troben actualment amb barracons.

“Hi ha una data prevista, que seria iniciar el curs 26-27 sense barracons, però també és veritat que si no hi ha una pressió per part de l’Ajuntament tinc dubtes que es compleixin aquests terminis”, ha declarat Mena sobre les obres de l’Institut Escola Virolet, recordant el retard en altres equipaments com la residència pública.

En aquest sentit, el grup d’En Comú Podem al Parlament ha presentat una proposta resolutiva per exigir millores als centres educatius del barri sabadellenc. Demanen que s’agilitzi la retirada dels barracons, que s’acabi el pati de la part de primària i que es construeixi el més ràpid possible l’edifici de secundària del Virolet. Paral·lelament, també reclamen garanties per fer que l’Arraona no se saturi amb l’alumnat del barri que sortirà de primària.

Aprofitar els equipaments pel barri

Entre les mesures que presentarà la formació, Mena ha destacat que proposaran que el pati del centre educatiu de Can Llong, que es troba en fase de disseny, tingui un accés independent. D’aquesta forma s’obriria l’espai al barri quan no hi hagi activitat lectiva. El mateix projecte es podria aplicar a la biblioteca.

Més informació:

Foto de portada: Joan Mena atenent als mitjans- davant de l’Escola Virolet.

Comments are closed.