Foto portada: el portaveu d'En Comú Podem, Joan Mena, al Museu del Gas. Autor: J.d.A.

Mena (En Comú Podem): “no podem recomprar de nou el Museu del Gas”

Oposició d’En Comú Podem als plans de Marta Farrés per recuperar la titularitat del Museu del Gas i ubicar-hi el Museu d’Història, els mostraris tèxtils i la col·lecció de vestits Antoni de Montpalau. El portaveu municipal, Joan Mena, està d’acord amb el projecte però no amb la fórmula: comprar-li a Naturgy la titularitat.

En el seu moment, la construcció del Museu del Gas es va justificar en un conveni urbanístic. Què deia? L’Ajuntament facilitava la requalificació de 12.000 metres quadrats d’un magatzem de Gas Natural al barri de Gràcia. A canvi, la multinacional construiria i gestionaria el Museu del Gas. Així ho va fer entre 2012 i 2018. Però a l’octubre del 2018 el va tancar sense explicacions (més info: ‘Tanca el Museu del Gas‘). Des de llavors, el museu està agafant pols.

A la darrera campanya electoral, Farrés va anunciar en un acte del PSC un preacord per comprar l’equipament a Naturgy abans que acabi aquest any. Fins ara no s’han donat més detalls, com el preu. L’operació desperta recels entre l’oposició. En Comú Podem els hi donarà veu al ple de dilluns.

Aquest grup municipal denuncia que Gas Natural, des de 2018 Naturgy, ha incomplert el conveni. Interpreten que en el seu moment ja es va adquirir el museu a través del negoci que es va permetre a la multinacional. Per tant, si Naturgy no vol tenir-hi un museu l’haurien de cedir a la ciutat sense “cap operació de recompra”.

“La ciutat ja va pagar en el seu moment. Si ara es vol fer un repagament, hi estem en contra”, assegura. “Així no es defensen els interessos generals de la ciutat. Hem de defensar els interessos generals, evitar un nou negoci especulatiu de Naturgy i a la vegada enfortir la xarxa de museus municipals”, declara Mena des de la plaça del Gas.

La coalició es mostra a favor del projecte museístic presentat per Farrés però en contra de la fórmula. Dilluns volen que el ple, on el PSC hi té majoria absoluta des de les eleccions del 28 de maig, hi digui la seva.

Foto portada: el portaveu d’En Comú Podem, Joan Mena, al Museu del Gas. Autor: J.d.A.

Comments are closed.