Catalunya En Comú Podem al centre Cívic de La Creu Alta. Autora: J. Ramon

Mena (En Comú Podem): “tindrem pressupostos i tindrem una llei audiovisual que reconegui el català”

  • El diputat sabadellenc a Madrid, Joan Mena, considera que cal potenciar el transport públic i girar l’esquena al Quart Cinturó.
  • També està a favor de blindar una quota mínima en català a la futura llei audiovisual i són optimistes amb la negociació.

En Comú Podem valora positivament els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), previstos per l’any 2022 i desencallats fa tot just 24 hores; després que ERC, Bildu i el PNB no presentin esmena a la totalitat, fent que els pressupostos arribin al ple del Congrés. En matèria de mobilitat, però, considera que encara hi ha punts a millorar. El diputat sabadellenc Joan Mena, portaveu de Catalunya en Comú, els ha assenyalat aquest dissabte al centre cívic de La Creu Alta (Can Balsach). La seva política no avala les partides destinades al Quart Cinturó, ja que “està antiquat i no respon a les necessitats de la ciutadania” i treballarà per aturar l’execució d’aquest projecte.

En Comú Podem considera que els pressupostos pactats entre les formacions del govern espanyol són “expansius” i “deixen enrere les èpoques de retallades i d’austeritat que havien liderat els governs neoliberals del PP a Espanya, però també de Convergència i Junts a Catalunya”. No obstant això, també retreu que el Ministeri de Transports i Mobilitat (en mans del PSOE) no hagi desprogramat el quart cinturó. Mena ha apuntat les principals objeccions del partit a aquest projecte en clau sabadellenca:

“Estem treballant per aturar l’execució del Quart Cinturó i, per tant, que no afecti el Rodal de Sabadell, que és una peça no només paisatgística, sinó també importantíssima des del punt de vista mediambiental per la nostra ciutat”.

Per aquest motiu, el partit de Joan Mena treballarà per redirigir les partides destinades a la “infraestructura de carreteres antigues com les del Quart Cinturó” cap al servei de Rodalies, que és el que utilitzen la majoria de ciutadans de Sabadell i de la resta de la comarca, diu. En aquest sentit, Catalunya En Comú-Podem vetllarà per potenciar el transport públic i millorar les connexions interurbanes.

En Comú Podem, optimistes amb la llei audiovisual catalana

Una de les condicions sine qua non d’ERC és aprovar una quota mínima en català a la futura llei audiovisual. Joan Mena està d’acord en garantir que la llengua catalana, i també tota la resta, estiguin presents en els mitjans de comunicació i creu que arribaran a un acord en aquesta qüestió abans que caduqui el termini per fer-ho, el 31 de desembre de 2021.

“Treballarem perquè s’aprovin els pressupostos i treballarem també perquè hi hagi canvis a la llei audiovisual que reconeguin la realitat nacional lingüística de Catalunya. Són dues negociacions que ja estem tenint amb els diferents actors implicats i crec que el 31 de desembre tindrem pressupostos i tindrem una llei audiovisual que reconegui la llengua catalana”, augura Mena.

Mobilitat sostenible i llei audiovisual catalana: les dues fites d’En Comú Podem pel que queda de 2021. Per contra, la formació liderada per Joan Mena celebra els increments que hi ha hagut en les partides destinades a la sanitat i educació pública, així com l’ingrés mínim vital o l’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Foto portada: Catalunya En Comú-Podem al Centre Cívic de La Creu Alta. Autora: J. Ramon

Comments are closed.