Foto portada: la secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp.

Mercuri: la taca d’oli s’estén de nou en el cas de les dietes

  • Imputada la número 3 del PSC, Assumpta Escarp, en el cas de les dietes de la Federació de Municipis.

  • La jutgessa instructora imputa nou càrrecs públics més a la peça de la FMC del cas.

La jutgessa d’instrucció del cas Mercuri, Beatriz Faura, ha imputat nou càrrecs públics més en una de les peces separades. Es tracta de la peça sobre les dietes de la Federació de Municipis de Catalunya. Entre les noves imputacions, la número 3 del PSC, Assumpta Escarp, secretària d’Organització dels socialistes des del passat estiu.

La titular del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell, Beatriz Faura, ha decidit investigar nou càrrecs públics que van ser membres de l’Executiva de la Federació de Municipis entre els anys 2004 i 2010.

Anteriorment s’havia imputat a una quarantena d’alcaldes i exalcaldes, membres de l’Executiva de la FMC fins l’any 2012. Ara s’imputen membres anteriors de l’executiva, com demanava el Fiscal Anticorrupció, Fernando Bermejo. De fet, és pel mateix concepte: el presumpte cobrament d’un sou encobert que podria ser objecte d’un delicte de malversació de fons públics. Si no més membres de la FMC entre 2004 i 2010 imputats ara és perquè el presumpte fet il·lícit ja els ha proscrit.

Però entre la nova tongada hi ha, per exemple, l’exalcalde de Cerdanyola i funcionari a Sabadell, Antoni Morral (ICV), o els alcaldes de Flix, Pere Muñoz (PSC), Sant Andreu de Llavaneres, Víctor Ros (PP) o els d’Argentona, Antoni Soy (ERC).

El cas d’Assumpta Escarp

No obstant, la imputació més destacada és la d’Assumpta Escarp, que representava el consistori barceloní a la FMC en el moment dels fets. A dia d’avui Escarp és la secretària d’Organització del PSC. Va ser escollida el passat estiu dins l’equip del primer secretari, Miquel Iceta. Escarp i els altres vuit nou imputats hauran de declarar als Jutjats de Sabadell els dies 2 i 3 de març.

Segon número 3 del PSC esquitxat

Es dóna la circumstància que és el segon secretari d’organització socialista esquitxat pel cas Mercuri. El primer va ser l’exdiputat Dani Fernández, que va ser jutjat fa dues setmanes, i es troba a l’espera de la sentència. Fernández, com Manuel Bustos i Paco Bustos, està acusat de tràfic d’influències en la peça Montcada del cas Mercuri. Pels mateixos fets, l’alcaldessa de Montcada està acusada de prevaricació.

A banda d’Escarp, Dani Fernández, els germans Manuel i Paco Bustos i l’alcaldessa de Montcada, el PSC també té imputats en alguna de la trentena de peces de Mercuri la diputada Montserrat Capdevila, el regidor Joan Manau, i diversos alcaldes o exalcaldes.

Foto portada: la secretària d’Organització del PSC, Assumpta Escarp.

No Comments