Foto portada: Josep Miquel Duran, en una imatge de l'any 2013. Autor: David B.

L’Audiència de Barcelona manté la inhabilitació a l’exintendent Duran

L’Audiència de Barcelona ha desestimat la sol·licitud de suspensió provisional de l’execució de la pena de vuit anys d’inhabilitació imposada a l’exintendent de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, condemnat pels delictes de la peça 30 del cas Mercuri. Va ser el mateix Duran qui va sol·licitar la suspensió mentre es resol la seva petició d’indult.

En el seu escrit, el tribunal desestima la petició considerant que demanar l’indult no és un requisit fonamental per suspendre una pena i que la seva concessió és només una possibilitat. També recorda a Duran que la seva petició de continuar treballant a l’administració no pot ser considerada perquè els delictes que va cometre són precisament contra l’administració pública.

Cas multes

Josep Miquel Duran va ser condemnat a 15 mesos i un dia de presó i a 11 anys d’inhabilitació especial per ocupació o càrrec públic en l’administració local, com autor criminalment responsable d’un delicte de tràfic d’influències i d’un delicte de prevaricació administrativa. L’Audiència de Barcelona va acceptar suspendre l’ingrés a presó, amb la condició que realitzés un curs d’ètica i transparència en l’administració pública i que no tornés a delinquir en tres anys, i va rebaixar la inhabilitació a vuit anys.

En un comunicat, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció recorda que Duran està pendent de judici com acusat en la peça 6 del cas Mercuri, pel que la Fiscalia li demana dos anys de presó i vuit anys d’inhabilitació, i reclama al govern municipal que decreti la seva inhabilitació immediata i l’aparti de les seves funcions i sou. També reclama a la resta de grups municipals que vetllin pel compliment de la inhabilitació en pro de la credibilitat en la lluita contra la corrupció i de la defensa de la democràcia, de l’ètic i els interessos públics.

Foto portada: Josep Miquel Duran, en una imatge de l’any 2013. Autor: David B.

Comments are closed.