Bustos FMC. Autor: David B.

Demanen que Ciuró comparegui per explicar el tercer grau a Bustos

La CUP i la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció demanen la compareixença de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, per explicar amb tots els ets i uts els motius del tercer grau penitenciari a Manuel Bustos. El referent local de la CUP, la Crida per Sabadell, va una mica més enllà i demana la dimissió de la consellera si no aclareix amb detall perquè s’ha donat el tercer grau penitenciari a Manuel Bustos, l’exalcalde de Sabadell.

El diputat Xavi Pellicer demana la compareixença de Ciuró al Parlament per explicar perquè s’ha donat el tercer grau per sorpresa i amb l’opinió en contra de la presó de Lledoners.

“No s’otorga en el 95 per cent dels casos si hi ha informa contrari de la junta de tractament de la presó. En aquest cas, a més, hi ha dos judicis pendents i no s’ha fet cas a la Junta de Tractament. Volem saber quin paper ha tingut la consellera en tot aquest cas”, ha assegurat Pellicer.

La compareixença s’ha fet de la mà del grup parlamentari de la CUP, al Parlament de Catalunya. En representació de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Isidre Soler, considera “molt greu” el tercer grau.

“Ens ha agafat a tothom per sorpresa perquè és inaudit que un delinqüent condemnat a tres anys de presó se li condeixi el tercer grau restringit 60 dies després d’ingressar a la presó”.

L’advocat de la plataforma, que exerceix d’acusació popular al macrocas Mercuri, Raúl García Barroso, assegura que “es dona un missatge d’impunitat”. Garcia Barroso recorda que el tercer grau s’acostuma a donar quan s’ha complert el 25 per cent de la pena, cosa que no s’ha produït. A més, hi ha quatre judicis pendents per Manuel Bustos, recorda que no hi ha penediment sinó ans el contrari: “sempre ha dit que la seva gestió va ser pulcra”. L’advocat no s’explica com no s’ha fet cas als criteris de la junta de tractament.

Soler lamenta que “no sabem ni qui ha concedit el tercer grau ni perquè se li ha concedit; és molt greu; estem convençuts que hi ha tracta de favor per part de la conselleria de Justícia i més quan presons s’havia pronunciat en contra”. El portaveu de la plataforma celebra que la Fiscalia hagi presentat recurs contra el tercer grau. La portaveu de la Crida, Nani Valero, demana directament la dimissió de Ciuró “si no hi s’esclareixen els fets pels quals s’ha atorgat el tercer grau”.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: Manuel Bustos, sortint dels jutjats de Sabadell després de declarar, fa uns anys. Autor: David B.

Comments are closed.