Duran, Bustos i Manau, en la nueva subsede. Foto: Ajuntament

Duran, fora de la Policia Municipal

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

L’anterior cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, ha estat expulsat de l’Ajuntament en compliment de la inhabilitació de 8 anys a que va ser condemnat l’any 2018 per la peça separada del cas Mercuri relativa a la retirada de multes a l’entorn de l’exalcalde Manuel Bustos. En un decret signat el 31 d’octubre per la tinenta d’alcalde de Recursos Humans, Montserrat González, l’Ajuntament l’aparta de la corporació.

Duran va ser condemnat el desembre de 2018 a dues penes per la retirada de dues multes per l’Audiència de Barcelona l’any 2018. En total, un any i tres mesos de presó i 11 d’inhabilitació per tràfic d’influències i prevaricació, que després queda reduïda a vuit anys d’inhabilitació. Tot per maniobrar per retirar dues multes a l’entorn de Manuel Bustos l’any 2012. És la mateixa peça separada del cas Mercuri que ha portat a Bustos a la presó de Lledoners. La sentència era ferma des de l’any 2021, quan el Suprem la va ratificar. Però Duran va intentar, sense èxit, tramitar un indult, que no li va ser concedit pel govern espanyol.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

Ara l’Ajuntament l’ha donat de baixa en compliment de la inhabilitació. Duran estava fent tasques al marge de les policials des de l’any 2015, i havia encadenat diverses baixes. Segons el decret de la tinenta d’alcaldessa, Duran “podrà sol·licitar la rehabilitació quan hagi extingit la responsabilitat penal i civil derivada del delicte”. Qui va ser el màxim responsable de la Policia Municipal està donat de baixa de l’Ajuntament des de l’1 de novembre de 2022.

Duran i Mercuri

La pena de 15 mesos de presó i vuit d’inhabilitació radica de la peça separada de les multes. Però Duran té altres peces pendents a la macrocausa de corrupció. S’asseurà a la banqueta dels acusats per l’abocament de terres il·legal a la finca de Can Xupa (peça 6). Se li demanen quatre anys de presó i sis més d’inhabilitació. Compartirà banqueta amb els exregidors d’Urbanisme, Joan Manau, Medi Ambient, Ricard Estrada i l’exportaveu del PP i vincle amb els empresaris que abocaven, Jordi Soriano. També està sent investigat a la peça 33, per una reunió per dissuadir un empresari de denunciar abocaments il·legals. En aquest cas, també estan sent investigats Manuel Bustos i Manuel Somoza, cap d’Urbanisme del bustisme.

Foto portada: Josep Miquel Duran, Manuel Bustos i Joan Manau, l’any 2012, abans de l’esclat del cas Mercuri. Autor: Ajuntament.

Comments are closed.