Foto portada: fotograma de Manuel Bustos, a TV Sabadell - Vallès.

Bustos: “Compliré la condemna però és clarament injusta i desproporcionada”

  • “Estic molt enfonsat. Com hauria d’estar?”, reconeix l’exalcalde.
  • Bustos haurà d’ingressar a la presó en menys d’un mes per complir tres anys de condemna.

Primeres declaracions de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos després que es confirmi que haurà d’entrar a la presó abans d’un mes per complir la seva condemna a tres anys de presó per fer-se retirar dues sancions de trànsit l’any 2012. Ho ha fet per partida doble: entrevista a Diari de Sabadell i declaracions al canal TV Sabadell-Vallès.

Novetats? Poques més enllà de reconèixer que està “enfonsat” i que creu que la condemna és “desproporcionada” i “insta” però que ingressarà a la presó perquè “sóc respectuós amb la justícia. Bustos ha reiterat el seu argumentari durant tot el cas Mercuri: s’ha demostrat que no va tenir res a veure amb cap trama de cobrament de comissions o de suborns i que per trobar-li alguna cosa se li van intervenir les comunicacions durant diversos mesos. La resta ve a ser accessori:

“Nou anys sentit la ‘cantinela’ de les comissions i ha quedat demostrat que no existeix. Entraré a presó per dues trucades de telèfon sobre dues sancions de trànsit. Clarament injust, desproporcionat i sobretot [em sap greu] el mal que fa a la societat sabadellenca que pensa que el seu alcalde ha estat un corrupte quan jo mai he tingut cap tipus d’interès personal com ha quedat demostrat. Avui no estic ni com a testimoni [a la peça principal, la dels suborns]. Això sí: he parlat d’un càrrec de confiança [16 mesos de condemna, ara suspesos] i he trucat perquè estava preocupat per dues sancions de trànsit [tres anys de presó]. Això comporta una condemna de tres anys de presó. Entraré en els propers dies. Pagaré la condemna perquè soc respectuós amb la justícia. Però és clarament injusta i desproporcionada”.

Malgrat el seu trist final polític, Bustos se sent orgullós de la seva gestió. “vaig liderar la transformació de la ciutat”. “Em sento orgullós”, insisteix. A títol personal, 48 hores després de saber que haurà d’ingressar a la presó en pocs dies, reconeix que ho està passant malament:

“Estic molt enfonsat. Com hauria d’estar? Però a la mateixa vegada em sento molt reconfortat perquè moltíssimes persones, quan surto pel carrer i em veuen, em troben a faltar”.

L’exalcalde assenyala la tasca de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció (“la ciutat ha de saber qui són perquè són algunes persones que fa 9 anys que han fet d’anar contra Bustos el seu sentit a la vida”). A Diari de Sabadell esmenta explícitament l’exportaveu de l’Entesa Isidre Soler i l’actual regidor d’Esquerra i advocat de la plataforma Raul García Barroso. Malgrat tot, Bustos defensa els partits (“Esquerra és un gran partit, Junts, el Partit Socialista o el Partit Popular tenen un gran respecte meu”.

Sense contacte; Farrés “ho està fent bé”

D’altra banda, insisteix que, malgrat que algú li diu que torni a la política no ho farà. A la mateixa vegada, manté que no té cap relació amb cap membre de l’actual govern socialista encapçalat per Marta Farrés però que, ho diu “a títol personal”, “ho estan fent bé”.

Foto portada: fotograma de Manuel Bustos, a TV Sabadell – Vallès.

Comments are closed.