Autora: Gemma Vives.

7 de cada 10 euros del xec comerç, sense utilitzar

La iniciativa de l’Ajuntament del xec comerç comptava amb un pressupost d’1,6 milions d’euros dels quals només s’han gastat prop de 400.000 euros. Només s’ha fet servir un 28 per cent del pressupost.

L’Ajuntament va reservar 1,6 milions d’euros del pressupost de l’any passat per a la iniciativa del xec comerç com a mètode de reactivació econòmica a causa de la crisi derivada de la pandèmia. La quantitat econòmica destinada és el resultat de multiplicar els 80.000 domicilis residents per 20 euros. Ara bé, estava previst que injectaria almenys el doble de diners al comerç local, tot i que no ha estat el resultat, ja que només s’han exhaurit el 28 per cent del pressupost. Els diners sobrants aniran a altres despeses de l’Ajuntament de cara a l’any 2022. Tot i això, havent prorrogat la campanya i modificant alguns dels requisits per ampliar els establiments comercials beneficiaris.

Cs demana rebaixar impostos amb l’excedent

En aquest sentit, des de l’oposició, el grup municipal de Ciutadans ha proposat que els diners que han quedat sense ús, i que estaven destinats al pla post-Covid, serveixin per rebaixar impostos a famílies i comerciants perquè, almenys així, tinguin un efecte directe en les butxaques dels contribuents.

El portaveu de la formació taronja, Adrián Hernández, ha suggerit una mala gestió per part del govern municipal davant la gestió del pressupost per al xec comerç. Hernández ha declarat que “aquesta gran quantitat de diners no compleix amb la seva finalitat” i que és responsabilitat de govern “retornar aquests diners a les famílies i comerciants de Sabadell. Que aquesta quantitat no acabi a les arques municipals sinó a les butxaques de famílies i comerciants, contenint la pujada d’impostos del govern municipal”.

A més, Hernández ha recordat que “Ciutadans s’ha mostrat sempre contra les pujades d’impostos del govern socialista de Farrés i Junts, que ja porten un increment de més del 6 per cent aquest mandat”. En aquest sentit, ha afegit que “aquest fet i la pujada de preus no afavoreixen a la recuperació econòmica o social de Sabadell per la crisi derivada de la pandèmia”.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: la Rambla, principal eix comercial de Sabadell, en una imatge d’arxiu. Autora: Gemma Vives.

Comments are closed.