Manifestacio a CiU

Mig miler de persones es manifesten davant el Mercat Central contra les detencions dels vaguistes del 29-M

  • Un cordó dels antidisturbis impedeix l’accés a la seu de Convergència.

  • La federació nacionalista suspèn l’acte de cloenda del curs polític

 A les 19,30h, unes cinc-centes persones, convocats per la plataforma Sabadell Lluitant, es van concentrar davant el Mercat Central de Sabadell per a protestar per les cinc detencions que els Mossos d’Esquadra van practicar dimecres passat.

Una ampli desplegament dels antidisturbis de la policia autonòmica va tallar els accessos a la seu local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al carrer Sant Quirze. Els concentrats van sortir en manifestació pels carrers Escola Illa, Gràcia fins que, a pocs metres de la seu convergent, un cordó dels antidisturbis va aturar la marxa. Durant el recorregut es van corejar lemes reclamant “absolució dels vaguistes encausats”, contra les retallades o altres com ara “alerta Convergència se’ns acaba la paciència”.

Concentració detinguts 29M
Un moment de la concentració al carrer St. Quirze. Foto: David B.

Pressions als botiguers

Abans de dissoldre la manifestació, es va donar lectura a un manifest on es denuncià “l’onada repressiva contra els moviments socials anticapitalistes”. A Sabadell, “CiU ha s’ha posat al davant de la repressió i ha pressionat als botiguers per presentar la denúncia contra els nostres companys. S’han equivocat de bàndol”.

Aquesta acció de protesta va coincidir amb l’acte de clausura del curs polític que finalment la federació nacionalista va decidir suspendre al·legant motius de seguretat.

Comments are closed.