Foto portada: intervencions durant la concentració. Autor: David B.

Modesta concentració del sobiranisme contra la suspensió de la llei d’emergència social

Un centenar de persones convocades per diverses entitats s’han concentrat aquest dimecres al vespre davant l’Ajuntament contra la suspensió de part de la llei d’emergència social catalana. La convocatòria ha anat de la mà de diverses entitats sobiranistes com Òmnium Cultural i Sabadell per la Independència però també d’algunes veïnals, com l’AA.VV de Campoamor.

Sigui com sigui, l’assistència ha estat discreta però ha configurat un nou acte de rebuig al recurs del govern central i automàtica (tot i que temporal) suspensió de part de la llei d’emergència social. El text va ser aprovat pel Parlament el juliol de 2015 per unanimitat i que estableix mesures per frenar els desnonaments, desallotjaments i noves vies per fer aflorar pisos buits al mercat de l’habitatge.

Els convocants volen que la Generlitat elabori una normativa nova en relació al mateix tema, compromís pres públicament pel president del govern català, Carles Puigdemont (Junts pel Sí). La setmana passada una trentena d’alcaldes es van concentrar davant la delegació del govern central a Barcelona pel mateix motiu. En aquell cas, la mobilització estava impulsada per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC) (més info: ‘Mig govern municipal a la protesta contra la suspensió de la llei d’emergència social‘). La protesta comptava amb el suport de les entitats municipalistes i d’alcaldes d’ERC, el PSC, CiU o coalicions d’esquerres com Barcelona en Comú i Badalona en Comú.

La concentració d’aquest dimecres a Sabadell ha comptat amb el suport polític de Convergència, Esquerra i la Crida, així com de la Coordinadora de Gent Gran de Sabadell o les entitats veïnals de la Creu Alta i Campoamor. Han assistit diversos regidors del consistori, i també l’alcalde.

Foto portada: intervencions durant la concentració. Autor: David B.

Comments are closed.