El portaveu, Joan Mena, d'En Comú Podem al mirador d'Egara, amb el Ripoll al fons. Autora: J. Ramon

Nou revés per a la piscina d’onades: En Comú Podem també hi diu ‘No’

Les crítiques a la futura piscina d’onades continuen: Sabadell En Comú Podem també gira l’esquena al projecte ‘Surfcity’ i el seu posicionament respecte al riu Ripoll s’aproxima més al de la Crida que al del PSC. Més enllà de les conseqüències mediambientals i econòmiques que pot comportar la materialització d’aquest equipament, el portaveu de la formació, Joan Mena, considera que és una activitat elitista i per això llencen una contraproposta que busca la connexió dels barris del sud amb la resta de la ciutat a través d’aquest espai, sobretot a través del parc de Can Rimbles.

Tots els partits amb representació municipal estan d’acord en potenciar l’activitat al voltant del Parc Fluvial del riu Ripoll, però les discrepàncies arriben quan en cal decidir les formes. Mentre que el PSC i Junts creuen que és una bona idea implantar una piscina d’onades al costat de La Bassa, ERC, la Crida i En Comú Podem asseguren que és un greu error. L’endemà que els anticapitalistes expressessin el seu malestar amb el projecte ‘Surfcity‘ (més info: ‘La Crida, a les antípodes del govern respecte al futur del riu Ripoll‘), els comunistes també se n’han desmarcat en una roda de premsa aquest divendres al matí. El portaveu d’En Comú Podem, Joan Mena, assenyala que es podria utilitzar el Ripoll per millorar la connexió de la ciutat així com l’accessibilitat dels barris del voltant (Can Puiggener, Covadonga, Nostra Llar o Sol i Padrís) al riu a través d’un corredor verd.

“Aquesta infraestructura que proposa el Partit Socialista acabaria definitivament amb el Parc de Can Rimbles, i el Parc de Can Rimbles ha de ser la gran via de connexió entre els barris del sud de la ciutat i el riu Ripoll. No pot ser que hi hagi una infraestructura elitista que acabi amb les possibilitats i les potencialitats que té aquesta part de la ciutat”, retreu Joan Mena.

Una de les propostes de la formació és potenciar l’oferta esportiva al llarg del rodal i establir-hi vincles entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per la seva proximitat geogràfica. Mena també ha assenyalat la possibilitat de crear un Centre d’Interpretació del Rodal per poder conèixer amb profunditat la biodiversitat i la riquesa mediambiental d’aquest espai. Aquest és un dels motius pels quals s’oposen rotundament al projecte previst per l’actual govern municipal: temen que comportarà greus impactes a la fauna i a la flora del Parc Fluvial i no veuen clar la seva viabilitat econòmica. Unes reticències que també comparteixen ERC i la Crida (més info: ‘Primeres crítiques al Surf City: ERC, la Crida i En Comú Podem‘), però que els impulsors del projecte s’esforcen en esborrar (més info: ‘L’Ajuntament i els impulsors del SurfCity anuncien millores ambientals al projecte‘).

Més info:

Foto portada: El portaveu, Joan Mena, d’En Comú Podem al mirador d’Egara, amb el Ripoll al fons. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.