Concentració d'agents de la Policia Municipal. Autor: A. Pujadas.

Nova concentració a la Policia Municipal per reclamar millores laborals

Una vintena d’agents de la Policia Municipal s’han concentrat aquest migdia a les dependències policials en protesta per les condicions laborals dels agents. Reclamen que s’aprovi el calendari laboral i que es compleixin les inversions previstes.

Els policies que han assistit a la concentració critiquen la “quietud i paralització” de la Policia i reclamen que s’aprovi el seu calendari laboral i es tirin endavant les inversions promeses per l’ajuntament de Sabadell. El representant del sindicat Comissions Obreres, José Jiménez Valle, lamenta que “no es compren noves patrulles, anem amb unitats de fa 20 anys que pràcticament per anar d’urgències ens posem en risc a nosaltres i als ciutadans”. L’armilla antibales, l’ampliació de la plantilla i el calendari laboral, que no s’ha aprovat aquest any, són les principals reivindicacions dels agents que avui s’han concentrat, tots ells fora de servei.

“La situació laboral i professional dels agents és deplorable”, assegura Carles Olín, del sindicat UGT. Xavier Bartrolí, del Sindicat Professional de Policies Municipals (SPPMCat), va un pas més enllà i parla de “vulneració de drets laborals”, que assegura que s’està produint. Bartrolí destaca que “ara mateix no tenim la plantilla suficient per a prestar el servei, entre les 21h i les 10h del matí del dia següent només queden dues patrulles en servei, tres a vegades, i és completament insuficient”. A més a més, els sindicats critiquen que el dipòsit municipal de vehicles està ple; “qualsevol pot trobar en un carrer de la ciutat un vehicle abandonat que no podem retirar, quan és una de les nostres funcions”, afegeix Bartrolí.

Pancarta dels policies municipals. Autor: A. Pujadas.
Pancarta dels policies municipals. Autor: A. Pujadas.

Els manifestants lamenten que “es paralitzin” les inversions i demanen a l’Ajuntament que doni resposta a les seves demandes. Aquest matí estava prevista la visita de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez al recinte de Can Marcet, on es troba la Policia Municipal, per donar a conèixer els pressupostos destinats a la policia, però l’acte s’ha suspès, segons els concentrats, perquè el batlle ha al·legat “problemes d’agenda”.

A hores s’ara està aprovada la renovació parcial de la flota de vehicles (més info: ‘La Policia Municipal destinarà 755.000 euros a renovar 13 vehicles‘) i la compra d’armilles antibales abans de l’estiu vinent (més info: ‘Tots els agents de la Policia Municipal tindran armilles antibales l’estiu vinent‘), però Bartrolí (SPPMCat) assegura que es posposarà l’aplicació de les noves armilles antibales: “ens han dit que ho posposen”, ha afegit.

Foto portada: La concentració d’avui a la Policia Municipal. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.