Foto portada: la portada de la publicació Hola Els Merinals Can Gambús.

Nova polèmica sobre les sempre polèmiques publicacions de l’Ajuntament

En el que va de mandat, el govern municipal ha posat en marxa dues publicacions en paper, Hola Sabadell, de la qual han sortit dos números, i la publicació quinzenal Sabadell Informatiu, que edita Ràdio Sabadell, i que porta 22 números. Ara n’editarà una tercera dirigida especialment als barris. De moment només n’ha sortit un exemplar, Hola Els Merinals Can Gambús. El PSC denuncia que és partidista i electoralista. 

Quan estaven a l’oposició, bona part dels partits que ara governen criticaven la despesa en comunicació institucional, ja fos a través de la revista Sabadell a prop o de l’espai televisiu Sabadell actual. El PSC ja creu fa temps que l’actual govern ara està fent just el contrari del que llavors predicava.

I ara encara més, ja que l’executiu ha posat en marxa una nova publicació especialment dirigida als barris. Amb un format molt similar al d’Hola Sabadell, però amb quatre pàgines d’informació institucional centrada, en el seu primer i de moment únic exemplar, als Merinals que es diu Hola Els Merinals Can Gambús. El primer secretari del PSC, Pol Gibert, assegura que el govern ha editat la publicació amb total “discreció”: “han ocultat la seva existència fins que ha sortit el primer número al barri de Merinals. Demostren que ells mateixos saben que no estan fent les coses bé”, diu.

Exemplars de 'Sabadell informatiu'. Foto: J.d.A.
Exemplars de ‘Sabadell informatiu’. Foto: J.d.A.

Els socialistes demanen que l’actual govern deixi de publicar tres butlletins i concentri tota la informació en una única publicació que eviti la repetició de continguts i redueixi despeses. Gibert creu que s’està vulnerant la normativa, ja que Hola… no deixa espai per dir la seva als grups municipals de l’oposició. Per això demanaran un informe al secretari municipal. La llei estatal de publicitat i comunicació institucional prohibeix que les publicacions tinguin com a finalitat destacar els èxits de gestió.

Serracant: “la gent té dret a saber el que s’ha fet en el seu entorn més proper”

En declaracions a iSabadell, l’alcalde de la ciutat, Maties Serracant, ha assegurat que les publicacions dirigides a barris tenen com a objectiu “aproximar el que s’està fent a la ciutat als ciutadans. La gent té dret a saber el que s’ha fet en el seu entorn més proper”. Serracant parla d’una publicació “informativa i no propagandística que no mostra promeses sinó fets”, i assegura que l’única despesa adicional que representa és la distribució, ja que s’imprimeix a dues tintes a la impremta municipal i es redacta amb personal municipal. “Estem parlant d’una publicació d’un DIN A3 plegada a dues tintes”, diu, res a veure amb el Sabadell a prop o l’espai televisiu de l’època socialista. Sobre la manca d’espais a l’oposició, assegura que “això és una publicació més petita, informativa i de proximitat. No hi ha missatges dels partits, de cap, i creiem que no calen”.

Segons han concretat fonts municipals, en el que resta de mandat hi ha previst que s’editin unes 15 en total, dirigides a àmbit territorials més petits que els districtes però més gran que els barris. Hola Els Merinals Can Gambús va publicar-se al juny i va tenir 3.300 exemplars.

Foto portada: la portada de la publicació Hola Els Merinals Can Gambús.

Comments are closed.