Foto portada: Jordi de Arriba, Xavier Vinader i Antonio Santamaría, al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Autor: David B.

Noves presentacions de ‘El final de la era Bustos’

  • Santamaria i De Arriba presenten el llibre a l’Agora i l’Abacus.

  • Els autors i Xavier Vinader porten El final de la era Bustos a Barcelona.

El final de la era Bustos, el llibre escrit pels periodistes Antonio Santamaría i Jordi de Arriba i editat per iSabadell, es presenta aquest dimecres a Sol i Padrís. L’acte serà a les 19.30 hores a l’Espai Àgora. Dijous els autors tornaran a presentar el volum a la botiga Abacus Sabadell. D’altra banda, acompanyats per Xavier Vinader, els autors han presentat el lilbre en roda de premsa.

El final de la era Bustos. Sabadell más allá del caso Mercurio és una recopilació de textos publicats al diari iSabadell, contextualitzats i ampliats. Mentre que la primera part, El final de la era Bustos, narra mitjançant diversos gèneres periodístics el procés que va de l’esclat del cas Mercuri a la dimissió de Manuel Bustos com a alcalde de Sabadell, la segona part del volum, Sabadell más allá del caso Mercurio, és una radiografia de l’estat actual de la societat sabadellenca i un diagnòstic dels reptes de futur de la ciutat.

Àgora i Abacus

Després de la presentació la setmana passada al Casal Pere Quart, els autors presenten el volum aquest dimecres a l’Espai Àgora de Sol i Padrís (19.30 hores), ubicat dins les instal·lacions del Centre Cívic. Aquest dijous tornaran a presentar el llibre, per aquelles persones que ho desitjin, a la botiga Abacus de Sabadell, també a les 19.30 hores.

Roda de premsa a Barcelona

Paral·lelament, tant Santamaría i de Arriba com el prologuista del llibre (Xavier Vinader, Medalla de Sabadell al mèrit periodístic o, entre altres, expresident de Reporters Sense Fronteres) han presentat el volum en roda de premsa a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya.Vinader, que entre altres va escriure el llibre sobre la vaga general política que va desembocar en la dimissió de l’alcalde falangista Burull, ha explicat referint-se a la situació actual:

Les corrupteles locals eren vox populi a Sabadell, tot i que sotto vocce. Les grans institucions sabien el que passava a Sabadell però miraven enlaire. Fins que la Fiscalia Anticorrupció fa una investigació que ha durat més de tres anys i desemboca en això anomenat cas Mercuri que veurem com acaba. En aquest context, és lloable que hi hagi dos professionals que han trencat el silenci que hi ha hagut a la ciutat. Ho han hagut de fer al marge dels canals de comunicació locals habituals. És important que aquesta experiència s’hagi recollit en un llibre perquè no passi com per exemple a Santa Coloma de Gramanet, que ningú ja sap com està el tema de Pretòria. El llibre de Santamaría i De Arriba és un primer pas, un recull ràpid però que quedarà en el temps. I és molt notable perquè demostra que la pulsió del reporterisme en calent no s’ha perdut. Estar en els llocs dels fets, recollir-los i explicar-los als lectors”.

Per la seva part, els autors han explicat el contingut i justificació de l’obra mentre que els mitjans de comunicació presents han apuntat les seves observacions.

D’altra banda, en els últims dies la distribució del volum ha fet arribar el volum a la gran majoria de llibreries sabadellenques. La resta de persones poden comprar el llibre a través del nostre web (consultar ‘Si voleu comprar El final de la era Bustos‘).

Foto portada: De Arriba, Vinader i Santamaría, al Col·legi de Periodistes. Autor: David B.

Comments are closed.