El solar on es vol construir una piscina d'onades, al costat de la Bassa, davant la Pista Coberta i darrera del riu Ripoll, el 5 de juliol. Autora: Lucía Marín.

L’oposició dona per mort i enterrat el SurfCity

El projecte de la piscina d’ones de surf al costat de la llera del riu Ripoll, entre la Bassa i la Pista Coberta, ha mort per sempre. Així ho interpreta l’oposició política i social a la idea presentada el març de l’any passat (fa només 20 mesos) per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el promotor del projecte. Malgrat que l’Ajuntament assegura que ha aturat el projecte per la sequera, els opositors donen per fet que no hi haurà SurfCity ni ara ni mai.

La notícia ha saltat aquest divendres a la una del migdia, tot just abans de l’aturada nadalenca, i hora i mitja després d’aprovar al ple de forma definitiva l’increment fiscal del 15 per cent, la pujada d’impostos municipals més alta del segle. L’Ajuntament ha aturat els tràmits de la piscina d’onades per la sequera. De forma definitiva o provisional? La comunicació municipal, sense roda de premsa ni declaracions, no ho especifica. Les fonts consultades tampoc concreten. Però s’ensumen que el projecte no ha agafat el camí de la nevera ni del congelador. Més aviat s’ha agafat la via de l’oblit com altres projectes anteriors: el zoo o la ciutat de la música a l’Eix Macià, que tampoc van ser descartats de cop.

En tot cas, l’oposició considera que el SurfCity s’ha tombat, i per sempre, malgrat mostrar-se amatents. El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, ja parla del SurfCitiy en passat a X (abans Twitter): “era una veritable amenaça per al riu Ripoll i una contradicció evident per aturar el canvi climàtic a Sabadell”. La Crida ha recuperat una imatge icònica de la caiguda del bustisme el novembre de 2012 i ho han celebrat amb cava des de la plaça Sant Roc. No els ha tocat la loteria de nadal però sí ha caigut el SurfCity. “El surf City ha mort! S’ha imposat la raó!”. Per la seva part, Sabadell En Comú Podem també ho ha celebrat tot i que, de forma prudent, en demanen la cancel·lació “definitiva”.

Més informació:

Foto portada: el solar on es vol, o volia, construir una piscina d’onades, al costat de la Bassa, davant la Pista Coberta i darrera del riu Ripoll, el 5 de juliol de 2022. Autora: Lucía Marín.

Comments are closed.