Foto portada: Paco Bustos, esquerra, i el president de la comissió, David Fernández. Autor: David B.

Paco Bustos no descarta denunciar els Mossos

L’exregidor d’Espai Públic, Paco Bustos, ha comparegut prèviament a la comissió. No ha descartat denunciar els Mossos d’Esquadra quan acabi tot el procés judicial perquè creu que les converses s’han malinterpretat del tot. Ha rebutjat les acusacions d’enxufisme.

Paco Bustos, regidor a Sabadell fins la seva condemna per la peça Montcada del cas Mercuri, ha defensat la seva gestió al consistori davant la comissió parlamentària del frau fiscal. Bustos ha negat haver cobrat cap comissió, ha assegurat que les converses telefòniques estan malinterpretades i no ha descartat presentar una denúncia contra els investigadors. “Quan acabi el procés m’ho plantejaré”, ha respost a una de les preguntes. “S’han confós en molts termes”, ha dit.

Bustos va ser condemnat a un any i quatre mesos de presó per tràfic d’influènces per intermediar en la contractació d’una persona a l’ajuntament de Montcada i Reixac. Malgrat la condemna manté que en tot moment pensava que es tractava d’una càrrec de confiança, la mateixa línia de defensa que va emprear a la vista oral, que es va fer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al gener.

L’exregidor ha lamentat que el cas Mercuri comencés com un cas de cobrament de comissions a canvi d’obres públiques i s’acabi parlant d’unes obres “de les obres d’una claveguera” i d’unes multes. Ha assegurat que les multes es van pagar en tot cas i que en el cas de la claveguera no hi va haver cap tracte de favor per fer l’obra perquè era un cas d’urgència

Després de Paco Bustos ha intervingut Manuel Bustos. A la tarda ho farà l’exalcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez, i l’exdiputat Dani Fernández.

Foto portada: Paco Bustos, esquerra, i el president de la comissió, David Fernández. Autor: David B.

One Comment