Foto portada: la secretària d'Estat d'Igualtat, Pam Rodríguez. Autor: J.d.A.

‘Pam’ Rodríguez (Podemos): “per què segueix dubtant el PSOE?”

Podem s’ha reivindicat aquest dissabte des de Sabadell, on s’ha dut a terme l’acte La ruta que transforma, amb part de la direcció del partit lila, ara mateix en negociacions per incorporar-se on a l’espai de Sumar, liderat per la vicepresidenta Yolanda Díaz, i format per Izquierda Unida o Catalunya en Comú. Tot a dos mesos de les municipals i a menys d’un any de les generals.

L’acte comptava amb Ángela ‘Pam’ Rodríguez, la número 2 de la ministra d’Igualtat, i Isa Serra, portaveu de Podemos, com a principals cares conegudes. “Us vull agair la vostra feina perquè van a per vosaltres i per la companya Irene [Montero]”, ha dit la coordinadora de Podem a Catalunya, Concha Abellán, en relació a les innombrables polèmiques al voltant de la llei del Solo sí es sí. Abellán ha assegurat que el seu partit a vegades s’ha trobat amb un “vergonyós no” a dins del govern estatal: llei del benestar, la no derogació de la llei mordassa, la manca de llei d’habitatge.

“El conte sempre acaba amb un PSOE de genolls davant dels lobbies. La nostra existència és imprescindible perquè no hi ha ningú més que deixi les coses tan clares quan es tracta de qüestionar el poder. Algú s’imagina un govern del PSOE amb la dreta? On estarien els Ertos? El topall al preu de la benzina? La reforma laboral? La llei ‘trans’? La llei de l’avortament? Seria un govern plegat a senyors com Juan Roig, que es vanaglorien de la pujada de la cistella de la compra”, ha afegit.

La coportaveu estatal de Podem, Isa Serra, ha parlat de la moció de censura “fake” per recordar que “ara només hi ha dues possibilitats: un govern de les dretes i per altra banda un govern de coalició com ara”. “Ha estat una legislatura d’avenços per la insistència d’Unides Podem”, ha insistit. Serra ha acusat el PSOE d’incomplir els seus compromisos per derogar la llei mordassa, un dels quatre aspectes que considera clau abans que arribin les properes generals.

“Abans que acabi la legislatura, cal derogar la llei mordassa i prohibir les pilotes de goma, cal intervenir el mercat per regular els preus dels aliments i cal garantir el dret a l’habitatge. I cal que el PSOE no derogui la llei del només sí és sí perquè és un avenç feminista significatiu”.

La secretària d’Estat d’Igualtat, ‘Pam’ Rodríguez, ha defensat les polítiques públiques del govern de coalició, en quant a dependència, en quant a conciliació, pensions, reversió de les retallades, ampliació del dret a l’avortament “gratuït, segur, a la pública i també per a les menors de 16 anys”. Polítiques profundament “feministes” que van contra la idea de la dreta de que “la nostra única funció és ser mares”.

“Per què dubta el PSOE que l’única forma de seguir canviant aquest país és amb Podem i la resta de les esquerres? Com és possible que el PSOE prefereixi la dreta a les feministes per avançar en la llei de llibertat sexual? El PSOE ha de deixar la mà del PP i cal ampliar la majoria parlamentària per avançar amb més força enlloc de dubtar. Cal aprovar una llei d’habitatge que reguli el preu del lloguer”.

L’acte ha començat amb una hora de rellotge de retard per “alguns problemes tècnics però això és Podem i això és així”, ha dit la presentadora. “Sabem improvisar i la mostra és avui”, ha assegurat el cap de llista a Rubí, Andrés Medrano, qui ha destacat que “des dels municipis es pot transformar la societat sense oblidar de qui hem vingut ni a qui representem”. Lucas Ferro, diputat i candidat a Molins de Rei, ha vindicat que l’ampliació de l’Aeroport del Prat serà molt difícil si “els de sempre” no controlen l’aeroport de Barcelona o el del Prat. “És important que a les municipals els activistes d’aquest país guanyem els ajuntaments per ser la primera línia de defensa de la vida dels nostres veïns”.

Sandoval (Podem Sabadell): “hem patit la traició dels personalismes i la poltrona”

L’acte l’ha tancat la coordinadora local de Podem, Alejandra Sandoval. “A Sabadell hem patit la traició del poder, dels personalismes i la poltrona, que és molt còmoda per alguns. Hem hagut de reiniciar el projecte”, ha dit en relació a l’anterior líder de Podem, Marta Morell, expulsada l’any 2021. L’alcaldable d’En Comú Podem a Sabadell, Joan Mena, ha assistit a l’acte en qualitat d’oient.

Foto portada: la secretària d’Estat d’Igualtat, Angela ‘Pam’ Rodríguez. Autor: J.d.A.

Comments are closed.