Nuria Parlon

Parlon (PSC): “no estarem en una proposta de referèndum per plantejar un sí o no a la ruptura”

La socialista Núria Parlon ha fet una visita a la seu del PSC de Sabadell per explicar les seves propostes de cara a les primàries per liderar el Partit Socialista de Catalunya, que es disputarà amb Miquel Iceta.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha explicat que la seva candidatura aposta per “tornar a recuperar el lideratge i ocupar un espai de centre polític que a Catalunya no tenim ara mateix”. Parlon ha exemplificat la pèrdua de força dels socialistes per concloure que el partit necessita “fer un canvi en l’estructura organitzativa per captar diferents col·lectius que fan accions per canviar la societat”.

La socialista ha comparat la situació de la política municipal, on “la gent ens fa confiança perquè estem clarament posicionats” amb la indefinició de la política parlamentària que els fa perdre “fortalesa”. En aquest sentit, Parlon ha reclamat modernitzar el partit i el discurs. Ha assegurat que “no estarem en una proposta de referèndum per plantejar un sí o no a la ruptura”.

Reforma constitucional

Parlon també ha parlat d’una possible reforma de la Constitució que, segons ella, “hauria de partir del concepte de reconèixer Catalunya com a nació, la plurinacionalitat de l’estat i treballar per un nou marc de finançament”, que considera “del tot necessària”. A banda d’aquesta qüestió, la socialista també ha reclamat obrir un debat sobre els drets socials o laborals.

L’alcadessa de Santa Coloma competeix amb l’actual primer secretari del partit, Miquel Iceta, per liderar el PSC. Iceta va ser fa uns dies a Sabadell (més info: ‘Iceta ven experiència‘).

Foto portada: Núria Parlon a la seu dels Socialistes de Sabadell / Autor: L. Arderiu

Comments are closed.