Ferran Pedret

Pedret (PSC): “Puigdemont ha de reconèixer que no hi ha més opció que convocar eleccions autonòmiques”

Acte dels diputats socialistes Ferran Pedret i Pol Gibert al centre cívic de Ca n’Oriac. Pedret va exposar davant la militància la posició del partit liderat per Miquel Iceta. Consideren que una gran part de la ciutadania “no creu que la unilateralitat sigui el camí”. Defineix l’article 155 com un “drama”.

El diputat Ferran Pedret, portaveu adjunt del PSC al Parlament, manté que qualsevol conflicte ha d’acabar en diàleg:

No ens podríem estalviar el patiment dels ciutadans i parlar de solucions ja?”, es va preguntar. Creu que es porta a l’abisme a 7,5 milions de ciutadans, fent perillar l’economia, l’ordre social i la convivència.

Els socialistes acusen a l’independentisme d’imposar el seu projecte a la resta de catalans, mantenint que s’han comptat diverses vegades, com al procés participatiu del 9 de novembre de 2014, les eleccions autonòmiques del 27 de setembre de 2015 o el referèndum de l’1 d’octubre:

I resulta que estem parlant sempre d’uns dos milions de persones. Amb aquestes xifres, no poden imposar els seus criteris a la resta, no és suficient”, manté.

Pedret qualifica com a “drama” l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, a la que PP, PSOE i Ciutadans donen suport. Creu que per evitar-lo Puigdemont hauria de reconèixer que no es va declarar la independència, convocar eleccions i fer el possible per seure a parlar amb el govern central.

L’acte es va dur a terme al centre cívic de Ca n’Oriac, sense premsa, davant militants i simpatitzants. El primer secretari del PSC de Sabadell i diputat Pol Gibert, sosté que el posicionament socialista és el més “coherent”: aturar la DUI i convocar eleccions autonòmiques.

Foto portada. Pedret, dempeus i parlant, a Ca n’Oriac. Autor: PSC / cedida. 

Comments are closed.