“Per què vols votar el 9 de novembre?”

Convergència Democràtica de Catalunya ha instal·lat al Passeig de la plaça Major aquest dimecres a la tarda l’anomenada ‘ruta pel sí’. Es tracta d’una iniciativa itinerant per recollir adhesions al dret a decidir del poble català. El portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, ha assegurat que la iniciativa ha tingut una bona resposta.

Entre les 16 i les 19 hores, Convergència Democràtica ha instal·lat una furgoneta i una urna al Passeig per recollir adhesions al dret a decidir. Un vehicle i una urna, a més d’alguns voluntaris que han anat demanant els ciutadans si volien expressar per escrit les raons per les quals defensen un referèndum d’autodeterminació el proper 9 de novembre. També, si volien, podien fer-ho mitjançant un vídeo. CDC ha portat aquesta campanya, que anomenen ‘Ruta pel sí’, a desenes de poblacions catalanes durant uns 50 dies. Amb els resultats, faran vídeos i altres material divulgatiu que penjaran al web ‘Sí vull‘. Busquen així la implicació de la ciutadania a favor del referèndum per l’autodeterminació que diverses formacions polítiques (CDC, ERC, Unió, ICV, EUiA i CUP) han pactat fer el 9 de novembre.

El portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, assegura que la convocatòria del referèndum ha de tenir la voluntat del poble català al darrere i ha lamentat que l’Estat espanyol vulneri el dret d’opinió del poble català amb diversos arguments. Rossinyol assegura que les lleis el que han de fer és regular la convivència i no limitar els drets dels pobles. Assegura que la ruta pel sí a Sabadell ha tingut molta participació i que desenes de persones s’han animat a expressar el seu desig a favor de l’autodeterminació.

Foto portada: la ruta pel sí, a Sabadell. Autor: David B.

One Comment