Bustos, Navarro i Chacón a Sabadell. Foto: David B.

Pere Navarro, imputat en el cas Mercuri

L’exprimer secretari del PSC i exalcalde de Terrassa, Pere Navarro, està sent investigat (abans imputat) en el marc del cas Mercuri. Els tribunals investiguen si va dur a terme un delicte de tràfic d’inflùencies en favor de l’empresari italià de televisió Nicola Pedrazzoli a instàncies de Manuel Bustos.

El cas és una derivada de la peça 29 del cas Mercuri, que fa uns mesos va esquitxar l’actual president del grup municipal del PSC a Barcelona, Jaume Collboni (més info: ‘Collboni, nou investigat al cas Mercuri‘), i ara ho fa a Pere Navarro. Es tracta d’una investigació que dirimeix si va haver-hi tràfic d’influències en favor de Pedrazzoli, propietari de Canal Català TV en unes gestions davant el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC). El llavors de Sabadell, Manuel Bustos, va trucar Collboni, i també Navarro, per demanar la intercessió dels dirigents socialistes en favor de Pedrazzoli.

Segons deriva dels atestats policials, Bustos no se’n va acabar de sortir, tal i com reconeix posteriorment per telèfon a Daniel Fernández, ja condemnat per tràfic d’influències en la peça Montcada del cas Mercuri:

Jaume Collboni no hizo absolutamente nada de nada de nada de nada. Estuve tres semanas detrás de él mandándole mensajes. No me contestaba. Le llamaba. Me decía que no me preocupara… al final hablé con el Pere [Navarro]. Hasta que tú has llegado y has puesto orden“, diu Bustos a Fernández.

Un cop imputat Collboni, l’acusació popular en el cas Mercuri va demanar que s’investigués si Navarro o altres dirigents esmentats en les converses de Bustos en relació a aquest tema, com Carme Chacón, podrien haver comès alguna irregularitat (més info: ‘L’acusació popular demanar imputar Pere Navarro‘). L’acusació popular és exercida per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que ha valorat de forma “positiva” la imputació de Navarro.

Navarro es mostra disposat a col·laborar

En un comunicat enviat a mitjans de comunicació, Pere Navarro es mostra disposat a col·laborar amb la justícia i convençut que “he actuat en tot moment dins de la legalitat”, tant en la seva vida pública com en la seva vida privada. Demana celeritat als tribunals per aclarar els fets.

Navarro haurà de declarar davant la jutgessa instructora del cas Mercuri, Beatriz Faura, el proper 24 de febrer. El mateix dia ho faran, tot i que en qualitat de testimonis, l’exdirector de La Vanguardia, José Antich i el comte de Godó, Javier de Godó. També altres tres persones vinculades al grup comunicatiu català. Les gestions de Pedrazzoli al CAC es van produir per llogar una freqüència de televisió digital terrestre concedida al grup Godó. Segons la documentació del cas, l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va dinar amb José Antich per explicar-li les peticions de Pedrazzoli.

Foto portada: acte socialista a Sabadell, l’any 2012, amb Manuel Bustos, Pere Navarro i Carme Chacón. Autor: David B.

One Comment