Foto portada: els regidors del mandat 2023-2027, a l'escala de l'Ajuntament. Autor: D.Jiménez.

Pisos, accions, ‘cash’ i vehicles: aquests són els béns que declaren els regidors

Encara no fa un mes que s’ha constituït el nou Ajuntament i el consistori ja ha publicat en obert les declaracions de béns i activitats dels 27 regidors i regidores de la corporació. A nivell general, i com és tradició, declaren propietats, vehicles i estalvis modestos. Però en aquesta ocasió hi ha notables excepcions.

El paradigma és potser l’alcaldessa, Marta Farrés, qui declara el 50 per cent d’un pis amb pàrquing i traster comprat l’any passat i amb valor cadastral de 120.000 euros, un Ford Kuga de l’any 2015 (el mateix de fa quatre anys), 10.000 euros en accions bàsicament a Caixabank i uns 12.000 euros en tres en comptes corrents.

Qui té més propietats són els dos regidors més veterans. S’endú la palma Manuel Robles, amb tres pisos, un apartament, una nau i un local. Cal sumar-hi dos vehicles i 3.500 euros al banc. Però la regidora de més edat del ple, Rosa Pareja, el guanyaria al Monopoly: té quatre pisos al 100 per cent i una casa al 25 per cent, a més de tres places de pàrquing, un Nissan Juke i 50.000 euros al banc. La popular Cuca Santos té tres pisos, un traster i un aparcament al 50 per cent. El socialista Antonio Rodríguez Galián té un pis i una casa al 100 per cent, més un pàrquing al 50 per cent. Hi ha altres regidors amb més d’un habitatge? Un bon grapat. Uns quants. Montse González (PSC), un al 100 per cent i un altre a mitges; Mar Molina, un al 50 per cent amb pàrquing, i un altre al 33 per cent, i César Gil (Vox), dos pisos al 100 per cent i un pàrquing.

Marta Farrés, Pol Gibert, Adrián Hernández, Gabriel Fernàndez, Santi Valls i Anna Lara comparteixen un punt. Tenen una única propietat immobiliària, però al 50 per cent, és a dir, a mitges amb les seves parelles. La juntaire Katia Botta té un pis al 50 per cent però un altre al 100 per cent. Botta no acredita el valor cadastral o hipotecari de les seves propietats. És difícil dir qui té el pis o la casa més cara, ja que els regidors poden declarar pel valor cadastral, pel valor escripturat o d’adquisició i no es pot comparar del tot la xifra.

Hi ha regidors sense propietats immobiliàries? Sí. No en tenen Eloi Cortés, Carles de la Rosa, Sílvia García ni Sònia Sada al PSC. Tampoc Oriol Rifer, de la Crida, Lluis Matas, de Junts, Alejandra Sandoval (En Comú Podem) ni la portaveu de Vox, Nuria Acacio, qui a banda de no tenir immobles tampoc declara vehicles i només declara 500 euros en comptes bancaris. Silvia Garcia, del PSC, no té propietats ni vehicles però declara 17.000 euros al banc. Acacio seria ara per ara la regidora més austera del ple. Un ‘honor’ que l’any 2015 tenia el juntaire Francesc Baró.

Accions i diners al banc

Pel que fa al cash, guanya Lluis Matas (Junts per Sabadell). Té 250.000 euros al banc, 138.000 en un fons d’inversió i més de 90.000 en un compte d’estalvi. En canvi, no té propietats. El regidor Antonio Rodríguez Galián (PSC) té 38.000 euros en accions, un pla de pensions de 130.000 euros i 130.000 euros més en dipòsits. Si Matas no té propietats, Rodríguez Galián sí té un pis amb pàrquing i una casa. Sílvia Renom, d’ERC, declara 86.000 euros en comptes bancaris i el tinent d’alcaldessa Eloi Cortés gairebé 50.000. S’hi acosta el portaveu d’En Comú Podem, Joan Mena, amb 48.000 euros al banc.

A César José Gil li va el gas

Pel que fa als cotxes, res de l’altre dijous en la majoria dels casos. Farrés declara un Ford Kuga de l’any 2015, el mateix que va declarar a l’inici del mandat anterior. Gabriel Fernàndez una berlina familiar (Mitsubishi Space Wagon de l’any 2004 comprada l’any 2018), Nani Valero una Derbi Rambla de l’any 2010 i Cuca Santos una Touran de l’any 2010. Per tant, Fernàndez és qui té el cotxe més antic. Els més nous? El Seat Ibiza d’Eloi Cortés del 2022 i el Forc Focus de Sònia Sada, també de l’any passat, com l’Honda HRV de Sílvia Renom.

El regidor amb més vehicles, i destacables, és César José Gil, de Vox, camioner de professió. Té una interessant moto de carretera Yamaha Virago 1100 des de l’any 2011. A més, li suma un Mercedes CLK 230 des de 2013. Finalment un altre Mercedes, en aquest un SLK 350, en aquest cas, des de l’any 2017.

Més informació: si voleu veure les declaracions de béns, heu de clicar a la frase ‘Béns patrimonials’ de cada regidor. Haureu d’anar, això sí, d’un en un. Podeu fer-ho aquí: ‘Béns patrimonials‘. 

Foto portada: els regidors del mandat 2023-2027, a l’escala de l’Ajuntament. Autor: D.Jiménez.

FES-TE SUBSCRIPTOR!

Si t’agrada iSabadell, ajuda’ns a créixer i fes-te SUBSCRIPTOR. A més, tindràs avantatges exclusius.

Consulta AQUÍ els avantatges i FES-TE SUBSCRIPTOR ARA, AQUÍ.

Comments are closed.