Foto portada: l'extinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, en una campanya de conscienciació per separar la matèria orgànica. Autor: David B.

El ple monogràfic de l’afer Rodríguez ja té dia i hora

El ple monogràfic per l’afer Jesús Rodríguez se celebrarà aquest divendres a les 10 del matí. És el segon cop aquest mandat que el ple tindrà caràcter monogràfic, forçat per l’oposició (el van demanar 13 dels 27 regidors del consistori i se’n necessitaven 9), que vol crear una comissió d’investigació.

El ple extraordinari va ser sol·licitat pels tres grups de l’oposició en virtut dels seus drets polítics. Primer ho va fer el principal de l’oposició, ERC, i s’hi van afegir de forma conjunta tant la Crida, amb tres regidors, com Ciutadans, amb tres regidors més. La petició es va registrar el passat dijous, tenint l’executiu municipal dues setmanes per convocar la sessió, que finalment serà aquest divendres a les 10 del matí.

Què demanarà l’oposició?

L’oposició vol que el plenari aprovi la convocatòria d’una comissió especial per investigar les acusacions que l’extinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez, va fer en un correu electrònic per la gestió de les concessions. Si el punt té llum verda, l’Ajuntament haurà de crear una comissió per investigar aquestes presumptes irregularitats.

L’afer Rodríguez

Tot plegat va emergir després que Marta Farrés descartés la continuïtat del tinent d’alcalcessa de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, a la llista electoral del PSC. Farrés li va comunicar a Rodríguez que no comptava amb ell el 16 de març. Segons la versió municipal, Rodríguez no s’ho va prendre gens bé i un parell de dies més tard va enviar un correu electrònic amb “falses acusacions”. El dilluns 20 de març Rodríguez i Farrés es van reunir a soles al despatx de l’alcaldia. Ella li va demanar explicacions. Segons la denúncia que Farrés va presentar al jutjat de guàrdia, Rodríguez la va coaccionar i amenaçar. La reunió va finalitzar i Farrés el va denunciar per la via penal. A més, el va cessar com a membre del governi el PSC el va expulsar del partit i va iniciar la seva expulsió del seu grup municipal, que es va formalitzar el passat 4 d’abril.

A hores d’ara, Rodríguez és regidor no adscrit però està de baixa i no assisteix als plens. Si bé el 20 de març va assegurar que havia detectat “irregularitats i connivència en la gestió d’un expedient d’SMATSA”, l’endemà va emetre un comunicat públic on va fer un pas enrere en aquesta línia i es va centrar en rebutjar les coaccions i amenaces a l’alcaldessa i es va centrar en la seva defensa als jutjats. De tot plegat en fa tres setmanes i Rodríguez ja no ha parlat més.

L’oposició política considera que cal esbrinar de quines presumptes “irregularitats” parlava Rodríguez i vol que l’Ajuntament crei una comissió especial per posar-hi llum.

Foto portada: l’extinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez, en una campanya de conscienciació per separar la matèria orgànica. Autor: David B.

Comments are closed.