Foto portada: Jesús Rodríguez, Èlia Soriano, Pere Farrés, Glòria Llobet, Raúl García Barroso, Francisca Maya, José Luis Fernández, Laura Casado, Ramón García, Aurora Murillo, Francesc Baró, Quim Carné i Marta Morell.

13 regidors deixaran el ple aquest dimecres

La meitat del ple municipal es renova en els propers dies. Aquest dimecres a les cinc de la tarda deixaran la seva acta 13 regidors. Dissabte vinent, al migdia, es constitueix el nou ajuntament, que tindrà la meitat dels edils renovats. D’entre els que surten ara, a destacar Marta Morell, tinenta d’alcaldessa en funcions, l’exsocialista Jesús Rodríguez i José Luis Fernández, regidor de Cs els darrers vuit anys.

D’entre els regidors que abandonen la sala de plens, el més longeu és José Luis Fernández, de Ciutadans, portaveu municipal del grup taronja en els darrers mesos després de la renúncia d’Adrián Hernández. Fernández deixa un bon record a la Casa Gran, sobretot per la seva capacitat de treball i solvència tècnica. Fa uns anys, un exalcalde assegurava que José Luis Fernández era l’edil que més i millor es mirava els expedients. Un profund coneixedor de la maquinària municipal afegia que en 30 anys només una persona havia superat Fernández: l’exregidora de l’Entesa Virgínia Domínguez. No són pocs els funcionaris que s’havien trobat Fernández a primera hora del matí d’un dia d’agost revisant papers.

També ho deixa la resta del grup taronja. Laura Casado, regidora els darrers quatre anys, i Ramón García, qui portava pocs mesos al càrrec però va ser regidor més de tres anys entre 2015 i 2019. És a dir, García ho deixa aquest dimecres per segon cop.

S’acaba l’aventura de Marta Morell

A nivell de càrrec, la baixa més destacada és Marta Morell, que ha estat la segona tinenta d’alcaldessa de Marta Farrés, primer representant Podem i després en representació pròpia. Morell no seguirà ja que la seva nova formació, Sentim Sabadell, no va arribar al 5 per cent dels vots per passar el tall a les eleccions.

PSC: només Jesús Rodríguez cau

Per la banda del grup majoritari, el PSC, deixen l’acta pocs regidors. Només un. Però sonat: Jesús Rodríguez, qui va ser almenys a l’organigrama el número 3 del govern de Marta Farrés i està denunciat per l’alcaldessa per coaccions i amenaces als jutjats. Rodríguez va ser expulsat del partit i del grup municipal però ha estat regidor els darrers mesos, tot i que no ha assistit a les sessions per motius mèdics. Tota la resta del grup socialista segueix. I és que passar de 10 a 14 regidors té premi. Entren noves cares però es mantenen les conegudes.

Sagnia a ERC

Qui viu tota una sagnia és ERC, el principal grup de l’oposició el mandat que ara acaba. El miratge del bipartidisme s’ha acabat i ERC ha passat de set regidors a només tres. Amb el fitxatge de l’exconvergent Sílvia Renom de número 2, perden l’acta cinc dels actuals set edils: Èlia Soriano, número 2 d’ERC el passat mandat, Pere Farrés, Francisca ‘Popi’ Maya, Raúl García Barroso i Glòria Llobet. Només continuen Gabriel Fernàndez i Santi Valls.

Renovació parcial a Junts i la Crida

Es renovarà molt també el grup municipal de Junts per Sabadell. Cesc Baró, qui va liderar l’ANC local durant els moments àlgids del procés independentista, deixa l’acta després de no comptar per a Lluís Matas. I també acaba Quim Carné. En aquest cas la seva segona aventura política ja que durant el mandat 2011-2015 va ser regidor socialista. A la Crida perd l’acta Aurora Murillo, qui va entrar fa uns mesos substituint Lluís Perarnau.

Les novetats al ple, dissabte al migdia.

Foto portada: Jesús Rodríguez, Èlia Soriano, Pere Farrés, Glòria Llobet, Raúl García Barroso, Francisca Maya, José Luis Fernández, Laura Casado, Ramón García, Aurora Murillo, Francesc Baró, Quim Carné i Marta Morell.

Comments are closed.