Foto portada: el ple telemàtic aquest dimecres.

Aprovat el pressupost i les ordenances fiscals 2022

Aprovat sense sorpreses el pressupost municipal i les ordenances fiscals de forma definitiva. El ple extraordinari d’aquest dimecres, telemàtic de nou, ha aprovat sense més els comptes per a l’any 2022, en línia del que ja es va aprovar de forma inicial.

La principal sorpresa política és el canvi de vot d’Esquerra Republicana, principal partit de l’oposició, a les ordenances fiscals. Però igualment anaven a ser aprovades. Tenien previst votar-hi en contra però finalment s’han abstingut a canvi d’obrir una negociació durant l’any vinent per modificar les ordenances. En una línia similar, Junts per Sabadell demana, tot aquest mandat ho porten fer, obrir el meló de la taxa de residus perquè “pagui més qui menys recicli”. Aquí hi haurà divergències perquè altres formacions com ERC o la Crida aposten, i ho van fer des del govern, per una ordenança progressiva, és a dir, que es pagui més en funció de la renda familiar. En tot cas, el meló de les ordenances s’obrirà, si s’obre (l’any vinent és preelectoral i no sembla propici per grans acords), durant el 2022 de cara al 2023.

El pressupost s’ha aprovat amb els vots del govern (els 10 regidors del PSC i la regidora no adscrita Marta Morell) i de Junts per Sabadell. ERC ha votat en contra; la Crida i Ciutadans s’han abstingut. El pressupost s’hauria aprovat de forma automàtica si no fos pel recurs d’un ciutadà en relació a l’Artextil i la caserna de la Guàrdia Civil, que ha estat denegat, però ha obligat a passar de nou pel ple. Els comptes sumen 252,6 milions, gairebé 20 milions més que l’any 2021. Les inversions sumaran 26 milions, segons fonts municipals.

Pel que fa a les ordenances, s’han aprovat sense grans canvis, més enllà de petits modificacions pel que fa a les bonificacions dels cursos per a la gent gran, a l’IAE o l’IBI. Els preus públics, impostos i taxes pujaran un 3,7 per cent. ERC hi ha carregat dur, a través del portaveu Gabriel Fernàndez però finalment s’han abstingut, en veu de la regidora Èlia Soriano, perquè han interpretat que el govern obre la porta a canviar a fons el model impositiu, com ells demanen fa temps.

L’Oficina de Gestió Tributària, al Despatx Lluch

D’altra banda, s’ha aprovat la cessió d’un espai de 130 metres quadrats al Despatx Lluch, al carrer Indústria, per ubicar l’Oficina Local de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. A partir de l’1 de gener, la gestió tributària estarà liderada per la Diputació. L’OLGT tindrà 17 treballadors, 11 de l’Ajuntament i sis de la Diputació. L’oposició considera que l’Ajuntament ha cedit part de la seva autonomia de forma innecessària. “Qui ara tindrà la veu cantant en la gestió dels ingressos de l’Ajuntament ja no serà el propi Ajuntament sinó la Diputació”, ha resumit el regidor de Ciutadans José Luis Fernández.

Foto portada: el ple telemàtic aquest dimecres.

Comments are closed.