Cedit a la Generalitat el solar per fer la residència pública del sud

L’Ajuntament cedeix de nou a la Generalitat el solar on s’ha de fer la residència pública del sud de Sabadell abans de l’any 2025. S’espera que ara sigui la definitiva, ja que els fons europeus Next Generation finançaran la construcció de l’equipament de la Generalitat. ERC i la Crida reivindiquen la gestió pública de la futura residència. El regidor d’Acció Social reitera que es treballa en una “residència pública”.

L’acord al que van arribar l’Ajuntament i la Generalitat es va presentar el passat 6 d’abril (més info: ‘9,8 milions per construir la residència‘). Desencalla la construcció de la residència del sud, que assumirà la Generalitat a partir de fons Next Generation. Queda pendent el model de gestió.

Ara s’ha fet el primer pas. Imprescindlble. Que l’Ajuntament cedeixi a la Generalitat el solar per fer la construcció. Un primer pas que es va fer anteriorment, en dues ocasions. Però llavors la construcció no es va dur a terme. Ara s’espera que sigui el de debò, entre altres coses, perquè els 10 milions d’euros ja no venen de Sabadell, ni Barcelona ni tan sols Madrid sinó d’Europa i si no es fan en una data determinada s’esfumaran.

La cessió del solar s’ha aprovat per unanimitat. El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés (PSC), ha reiterat que el govern treballa per una residència “pública”. “I quan dic públic vull dir pública”, ha reiterat en relació al model de gestió del futur complex.

Més informació:

Foto portada: el solar on s’ha de fer la primera residència pública de Sabadell, al carrer Diego de Almagro. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.