L'escola bressol d'estiu a Can Llong, aquest dimarts. Autora: David B.

Continuïtat a les escoles bressol: les empreses actuals seguiran gestionant-les

Sense gaires canvis. Així s’ha aprovat aquest dilluns el nou contracte de gestió de les escoles bressol municipals (una desena amb 1.150 alumnes en total), per cert, per la via del ple extraordinari. Les actuals concessionàries, Incoop i GEDI, seguiran prestant el servei. En total, prop de 9 milions d’euros.

El nou contracte no incorpora gaires novetats. Les llars d’infants municipals seguiran sent gestionades per empreses privades, i per les mateixes que ja ho fan ara. Sí hi ha algunes novetats, segons detalla el consistori. Asseguren que se centren en la “qualitat del servei”. Així s’ha incrementat el nombre d’hores dels tècnics de suport i psicopedagogs i més despeses vinculades al servei de menjador i manteniment. També s’obre la porta a la Formació Professional Dual.

El punt s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els regidors, excepte els de la Crida, que aposten per la gestió directa del servei des de l’Ajuntament. La durada del contracte arribarà fins el 31 d’agost de l’any 2024 però podrà ser prorrogat fins al 31 d’agost de l’any 2016.

1.150 alumnes

Les escoles bressol municipals sumen 1.148 alumnes, segons dades municipals. 56 són nadons (el 5 per cent del total), 359 cursen l’anomenat I1 (el 31 per cent del total) i 733 fan I2 (el 64 per cent del total). La incorporació de l’I2 gratuït (que no universal ni per a tothom) ha omplert les escoles bressol, que no tenen places vacants segons el consistori.

Foto portada: l’escola bressol d’estiu a Can Llong, el passat estiu. Autora: David B.

Comments are closed.