Nit dels Museus. Autor: David B.

El govern municipal aprovarà el Pla de Museus abans d’acabar el mandat

“Seguim treballant en ell i esperem que abans d’acabar el mandat el poguem sotmetre a consideració del ple”. Són paraules del regidor de Cultura, Carles de la Rosa (PSC), interpelat pel Pla de Museus, pendent d’aprovació des de fa anys.

Se n’ha parlat abastament però ningú ha vist ni una línia. El Pla de Museus és un dels documents pendents de l’Ajuntament. No és l’únic: del Pla de Moblitat també se’n parla sense arribar al debat. L’anterior govern (2015-2019) va enllestir un esborrany però ni el va presentar ni gaire gent el va veure. L’actual es compromet ara a portar-lo al ple abans que acabi el mandat, és a dir, abans de maig de 2023. Són les dates que ha posat sobre la taula el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, durant el ple municipal de setembre de 2022.

El Pla ha d’entrar en l’actualització dels museus municipals existents, el Museu d’Història, anclat a la Sabadell preindustrial, i el Museu d’Art, que arriba al període d’entreguerres encaixonat a la Casa Turull. Fa no gaires mesos un gran ventall dels artistes sabadellencs van dir ‘prou’ a l’actual situació del MAS. Però també s’esperen concrecions al voltant d’espais en principi museístics com el Vapor Pissit, al Centre, o sobre altres propostes, per exemple, vinculades a la tradició tèxtil de la ciutat. També sobre el que s’anomena la ciutat museu, és a dir, els potencials recorreguts o rutes culturals en viu. En tot cas, el compromís verbal del regidor De la Rosa és el primer que es fa al ple en molts mesos. Ara ja és públic.

L’Ajuntament entra al patronat de la Fundació ICP Miquel Crusafont

L’anunci sobre el Pla de Museus s’ha fet en el marc d’un punt del ple que ha aprovat l’entrada de l’Ajuntament al patronat de la Fundacio de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, que té la seu a la Universitat Autònoma de Barcelona i el seu museu a Sabadell. Ara l’equipament entrarà a formar part de la xarxa de museus locals. Segons ha concretat De la Rosa, l’entrada del consistori a la fundació no implica cap despesa econòmica, malgrat que ha obert la porta a fer-ho en el futur si el ple ho aprova per a projectes o accions concretes.

Més informació:

Foto portada: celebració de la Nit dels Museus, al Museu d’Art. Autor: David B.

Comments are closed.