El CAP Creu Alta. Autor: David Chao.

Exigeixen una sanitat més inclusiva i transversal als CAPs de Sabadell

La qualitat de la sanitat pública torna a situar-se damunt la taula del ple municipal. L’associació esportiva Cinc Quilòmetres, liderada per Toni Valverde (impulsor de la coneguda cursa solidària Sabadell corre pels nens), ha presentat una moció per exigir un servei més inclusiu i, de retruc, per reclamar la recuperació de l’oncologia pediàtrica als Centres d’Atenció Primària (CAPs). Totes les formacions han reconegut que hi ha deures pendents en aquesta matèria i han convingut a votar a favor d’aquesta proposta.

L’Associació esportiva Cinc Quilòmetres reivindica una sanitat més transversal i també més inclusiva en els diferents Centres d’Atenció Primària (CAPs) de Sabadell, especialment en el departament de pediatria. El seu representant al ple municipal d’aquest dimarts ha estat Toni Valverde, el creador de la cursa solidària Sabadell corre pels nens, qui fa anys que es bolca en aquesta causa. Més enllà de l’atenció sanitària en sentit estricte, Valverde ha assenyalat que les administracions han d’implicar-se més en el benestar dels infants, especialment en l’àmbit local:

“L’Ajuntament no pot mirar cap a un altre costat. És prioritari no generar polítiques que limitin l’autonomia personal i que posin en seriós desavantatge els nens i nenes amb diversitat funcional, ja que entenem que ha de ser una prioritat garantir unes condicions de vida dignes per al conjunt de la població”.

Toni Valverde ha lligat la finalitat benèfica de la cursa solidària Sabadell corre pels Nens amb l’objectiu de la moció presentada per l’associació Cinc Quilòmetres: oferir un servei complet, accessible i de qualitat a totes les famílies. En aquest sentit, ha exposat amb un cert regust agredolç que algunes edicions de la cursa solidària han hagut de finançar tractaments que no entren per la Seguretat Social i que, per tant, no tothom pot permetre’s. Un lament que també comparteix la plataforma SOS Pediatria. De manera similar, també reclama una sanitat de proximitat per evitar el desplaçament a hospitals com el de Sant Joan de Déu (Barcelona), per exemple. Tot plegat amb l’objectiu de garantir un servei públic, accessible i de qualitat per a tothom.

“És necessari dur a terme plans d’actuació i mesures concretes i continuades en el temps realitzant així mateix una revisió de l’impacte general després de posar en pràctica cada mesura”, ha afegit Toni Valverde.

Tots els partits amb representació municipal han assentit les consideracions de Valverde i han votat a favor de la moció presentada en el ple; sense avançar, però, cap resposta concreta per acomplir les actuacions que ha demanat l’associació esportiva Cinc Quilòmetres.

Foto portada: El CAP Creu Alta. Autor: David Chao.

Comments are closed.