Foto portada: el portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández, durant la seva renúncia. Autor: J.d.A.

Hernández (Cs) plega amb “la vocació de servei públic intacta”

Comiat del portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, del ple municipal de Sabadell, del qual era regidor des de juny de 2015. Set anys i mig després deixa l’acta de regidor i també abandona el seu partit, Ciutadans, després d’un procés de desencantament. Hernández ha tingut bones paraules per a tothom, ha assegurat que sempre ha volgut ser més “útil” que “important” i ha assegurat que “la meva vocació de servei públic segueix intacta. On em porti el futur”, ha finalitzat el seu discurs.

Hernández va anunciar a la tardor que marxaria del ple abans d’acabar el mandat, ja que no seria el candidat del partit liberal a l’alcaldia aquesta primavera. Era el punt i final d’un procés personal de desencantament intern amb la seva formació política, on militava des de l’any 2012. Al gener va fer públic que marxaria al ple de febrer (ja ho va fer fa unes setmanes del ple de la Diputació). I va afegir que també abandonaria Ciutadans. El que popularment s’entén com estripar el carnet.

Aquest dimarts ha arribat el moment del comiat. Hernández ha tingut bones paraules per a Juli Fernàndez -“el meu primer alcalde”, també per a Maties Serracant -“el meu segon alcalde”. I, no podia abandonar el ple sense la seva irona habitual, els ha mostrat escalf “aquests dies, que s’han hagut d’empassar alguns gripaus” (en referència a l’acord per la Ronda Nord entre ERC i el PSC). I també per a Marta Farrés, de qui ha dit que s’ha guanyat a pols ser coneguda com “l’alcaldessa Marta”. Bones paraules pel seu partit, ja expartit (“durant un temps vam ser el millor projecte polític”), pels treballadors de la premsa local i pel teixit social sabadellenc.

“El xaval Adri que va començar com a regidor fa set anys i mig no tenia ni idea de la riquesa que arriba a tenir aquesta ciutat”. Ha recordat la seva família i en relació al seu equip també ha assegurat que “hem fet una bona tasca durant aquest temps a Sabadell”.

No gaire procliu a citar ningú, ha tirat de Churchill. “El problema de la nostra època és que els seus homes no volen ser útils sinó importants”, per reconèixer que ell ha preferit ser “útil” abans que “important”, a diferència d’alguns membres de la “nova política”. Ha assegurat que “la meva vocació de servei públic continua intacte”. I ha deixat paraules a l’aire: “on el futur em porti”.

Farrés: “falten bons polítics com tu”

Hernández es reincorpora a la seva feina al Consorci Sanitari de Terrassa. “Lamento molt que marxis perquè elevaves el to i en política falten bons polítics com tu”, ha lamentat Marta Farrés. El portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, se l’ha jugat: “crec que no trigarem gaire a tenir noves notícies seves”.

Canvis a Cs

Hernández no marxa sol. També ho fa l’assessor Sergio Salcedo, número 4 de Cs l’any 2019. A partir de març entrarà com a regidor Ramón García, qui ja va ser edil de Ciutadans durant el mandat anterior. El portaveu municipal fins al juny serà José Luis Fernández, que ara ja és l’únic regidor juntament amb el republicà Gabriel Fernàndez que manté l’acta dels 27 que van entrar l’any 2015. Cas apart és el de l’alcaldessa Marta Farrés, qui va ser regidora entre 2004 i 2015 i ara ho és de nou des de l’any 2019. En total, ja porta 15 anys en dues etapes però sempre al govern.

Foto portada: Hernández, aquest dimarts al ple. Autor: J.d.A.