Foto portada: el regidor d'Educació, Manuel Robles. Autor: J.d.A.

L’Ajuntament demana que la inversió en l’escola pública arribi al 6% del PIB

L’Ajuntament s’adhereix a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per garantir una inversió mínima del 6 per cent en educació. A instàncies del sindicat Comissions Obreres (CC.OO) la demanda ha arribat al ple. N’ha sortit amb el vot favorable del PSC, Crida, Junts, Sabadell En Comú Podem i el PP. ERC s’ha abstingut i Vox ha votat en contra.

El gruix de la proposta, que ha assolit fins ara 60.000 firmes, és arriba i consolidar una inversió mínima en educació pública del 6 per cent. Una xifra de la que està lluny Catalunya, ja que no arriba al 4 per cent. En els acords, CC.OO instava l’Ajuntament a adherir-se a l’ILP i demanar al govern català que ajusti l’atenció a les necessitats educatives a l’evolució de costos i preus.

La moció ha generat un debat sobre la qualitat educativa, encara sota les seqüeles dels resultats, molt dolents, de l’informe Pisa. Vox ha assegurat que moltes famílies treballadores porten els seus fills a la concertada vista la manca de qualitat. La portaveu del PP, Cuca Santos, ha insistit que cal capgirar com un mitjó les polítiques educatives, on predomina al seu parer la manca de respecte al professorat, sobretot a la pública, i on els professors han deixat d’ensenyar i han passat a fer de “coach“.

El sindicalista Jordi Setó, durant la seva intervenció. Autor: J.d.A.
El sindicalista Jordi Setó, durant la seva intervenció. Autor: J.d.A.

Menys catastrofistes han estat la resta de formacions, qui amb un ampli ventall de matisos sí han convingut que cal un increment de la inversió pública. ERC ha marcat distàncies amb la proposta perquè no assenyalava en res les polítiques de l’Estat com sí ho fa amb el govern català. Els republicans han defensat que han anat revertint des de l’any 2015 les retallades en Educació des del govern català. El regidor d’Educació, Manuel Robles (PSC), ha fet un entusiasta discurs a favor de l’educació pública, demanant més inversió i més “sentit comú” per tornar a tenir bons resultats.

Sigui com sigui, la proposta ha sortit endavant amb grans consens, tot i que sense unanimitat. El responsable d’Ensenyament de CC.OO al Vallès Occidental, Jordi Setó, ha defensat la proposta al ple.

Foto portada: el regidor d’Educació, Manuel Robles. Autor: J.d.A.

Comments are closed.