Foto portada: l'aparcament de l'Eix Macià. Autor: M.Centella.

L’Ajuntament deixa llesta la planificació pel pavelló dels Merinals, l’Escola de Música i els nous Jutjats

S’aprova definitivament la modificació del Pla Especial Urbanístic per adequar dos solars municipals per a espais comunitaris. El primer d’ells anirà destinat a ubicar el nou Pavelló Poliesportiu dels Merinals. Mentrestant, al segon espai es construiran l’Escola de Música i els nous Jutjats a l’Eix Macià. Les obres no es faran aquest mandat, però. El govern deixa llesta la planificació.

Amb aquesta aprovació, acordada a la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, el passat 3 de febrer, es permet tirar endavant ambdós projectes i es deixen delimitats els usos per als dos espais.

El solar de l’Eix Macià

El solar en què hi hauria d’anar l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional, així com els nous Jutjats (depèn de la Generalitat aquest punt), estarà delimitat per les avingudes de Francesc Macià, dels Paraires de Lluís Companys i la via Augusta, a la zona de l’Eix Macià. En aquest cas l’espai comptarà amb 15.840 metres quadrats per agrupar ambdós edificis. Ara mateix és un concorregut aparcament a cel obert.

El solar on es farà el pavelló dels Merinals. Autor: M.Centella.

Pel que respecta al Pavelló Poliesportiu dels Merinals, aquest s’ubicarà al terreny delimitat pels carrers d’Hongria, de Malta, de Finlàndia i l’espai verd del carrer del Regne Unit. La infraestructura, amb una superfície de 5.124 metres quadrats, esdevindrà el cinquè equipament municipal cobert ubicat a la ciutat. A més, es reservaran uns altres 15.400 metres quadrats per construir, en un futur, un institut de secundària i batxillerat.

Foto portada: operaris de les obres. Autor: @aj_sabadell via Twitter.

Comments are closed.