Foto portada: donació de plasma. Autor: Banc de Sang i Teixits. Autor: BST / cedida.

L’Ajuntament demanarà a Salut un punt fix per donar sang

Esquerra Republicana ha aconseguit aprovar la seva moció instant el departament de Salut a instal·lar un punt permanent de donació de sang abans de l’any 2023 i, mentrestant, a l’Ajuntament per fer un dispositiu que ho faci possible. La moció ha tingut el vot unànime.

Segons els republicans, la situació de Sabadell és un rara avis ja que no té un punt permanent per donar sang malgrat que és la cinquena ciutat catalana en població, cosa que fa que només sigui la novena en donació de sang, i també de plasma. Fins ara el dispositiu del Banc de Sang i Teixits és mòbil, excepte els dimarts, quan són al Parc Taulí.

El text proposa al departament de Salut, qui és competent en la matèria, a habilitar un espai on es pugui donar sang i plasma de forma permanent, un centre territorial, sense estar pendents d’on es posa el punt mòbil o anar els dimarts al Parc Taulí. S’exhorta el govern català a fer-ho abans de 2023, però mentrestant es demana l’Ajuntament que habiliti un espai municipal on es pugui fer. Aquesta petició ha despertat recels entre alguns grups, com el PSC i Ciutadans. Segons la regidora d’Esquerra Glòria Llobet seria una solució pel “mentrestant”.

La regidora de Salut, Sònia Sada (PSC), assegura que la col·laboració de l’Ajuntament amb el Banc de Sang i Teixits ha estat permanent. Sada assegura que a Sabadell s’ha crescut un 63 per cent en donacions de plasma i un 10 per cent en sang gràcies al punt fix cada dimarts a l’hospital. A més, cada mes hi ha més de cinc dies de donació de sang i plasma a la ciutat, sigui al Mercat de Sant Joan o a altres. El dispositiu ja és satisfactori, diu Sada en converses amb l’entitat. “Vostès han estat quatre anys al govern municipal i han portat Salut durant diversos anys [des de 2015]. Ara, que no la porten, és quan ho demanen. Han tingut temps de solucionar-ho abans potser”.

Malgrat tot, i la discussió entre partits, la moció ha sortit endavant per unanimitat, PSC inclòs.

Foto portada: donació de plasma. Autor: Banc de Sang i Teixits. Autor: BST / cedida.

Comments are closed.