Foto portada: un moment del ple, aquest dijous. Autor: David B.

L’Ajuntament vol fer més atractives les borses de treball

L’Ajuntament modifica el funcionament de les borses de treball amb l’objectiu de fer-les més atractives. Així es convocaran quatre grans borses, en funció de l’escala professional, per incorporar persones de tots els perfils. Serviran per cobrir les necessitats temporals de l’administració municipal. 

Segons fonts municipals, ara mateix les borses de treball són costoses, s’allarguen molt, es desconeixen per una gran majoria dels ciutadans i preparar-se els temaris comporta una gran inversió. La conseqüència és, segons aquests fonts, que l’administració no es veu com un espai de noves oportunitats per als més joves i que la mitjana d’edat dels treballadors de la corporació sigui de 50 anys.

Quines noves borses es faran?

Ara es crearan quatre noves borses de treball, amb temaris més genèrics, i l’acord dels sindicats CC.OO, UGT i SPPM-CAT. Per un costat hi haurà la borsa de personal tècnic (grups A1 i A2), per a titulars universitaris, dividida en quatre àmbits: ciències socials, tecnològic, ciències i docència artística. En segon lloc, hi haurà una borsa per a personal de gestió operativa, amb estudis de batxillerat o similar, també en quatre àmbits: suport administratiu, suport operatiu, atenció al públic i oficis. En tercer lloc, una borsa per a personal de suport auxiliar (grup C2), amb estudis de secundària. També en quatre àmbits: suport administratiu, suport operatiu, atenció al públic i oficis. Finalment, personal de suport logístic (grup AP), sense estudis específics, organitzada en dos àmbits: subalterns i operaris.

Quantes proves es faran?

Hi haurà quatre proves: test de capacitats intel·lectual, de capacitats competencials, expressió escrita i entrevista. La borsa quedarà formada per les persones que hagin superat totes les proves ordenades de més a menys puntuació en funció de les qualificacions obtingudes. Es reserva una de cada 10 places per a persones amb una discapacitat superior al 33 per cent. Les borses de treball tindran una durada de dos anys per cobrir necessitats temporals.

Al juliol es començarà per seleccionar persones amb titulació universitària. Posteriorment es faran la resta de perfils professionals.

“Amb el nou sistema l’Ajuntament pretén atreure professionals que habitualment només cerquen ocupació al sector privat i també despertar l’interès en el col·lectiu jove”, assegura el regidor de Treball i Empresa, Edu Navarro.

Aquest canvi es fa en un moment en que cal donar resposta a les creixents necessitats de personal degut tant a la prohibició de contractació de nou personal que durant anys s’ha patit per marc normatiu, fet que ha comportat importants mancances de personal, com a la creixent jubilació de personal municipal producte de l’envelliment natural de la plantilla.

Foto portada: un moment del ple, aquest dijous. Autor: David B.

Comments are closed.