Foto portada: un dels patits de l'institut Ribot i Serra. Autor: A.V / cedida.

Unanimitat per demanar millores a l’entorn del CAP Sud i reformar el Ribot i Serra

El ple demana a la Generalitat que s’arremangui per millorar dues situacions als barris d’Espronceda i Campoamor. Per una banda, el solar contigu al CAP Sud, un “fangar” de sauló sense asfaltar, utilitzat bàsicament com aparcament per vehicles, que degrada el barri. Per altra banda, la situació de l’institut Ribot i Serra. La petició de les dues associacions veïnals de l’entorn ha comptat amb la complicitat del plenari, perquè tothom hi ha votat a favor.

Les entitats veïnals del sud assenyalen la gestió del govern català tant a Salut com a Ensenyament. L’Associació de Veïns de Campoamor i l’Associacio de Veïns d’Espronceda demanen al govern català adequar millors els entorns del CAP Sud, molt deixats i bàsicament una plaça de terra que s’utilitza com aparcament. Si plou, quan plou que no és gaire, es converteix en un “fangar”. En tot cas, un accés a l’ambulatori deplorable al seu parer. I per altra banda, creuen que la situació de l’institut Ribot i Serra clama al cel”, assegura Muniente, que demana una “reforma integral” i no les reparacions que s’ha compromès a fer Educació.

Pel que fa al Ribot i Serra, construït als anys 80 del segle passat, tots els grups han estat d’acord en que cal una reforma en profunditat. Educació n’està al cas, assegura el representant d’ERC, Raúl García Barroso, qui ha assegurat que hi ha un pla previst de fins a 2,3 milions d’euros que passa per intervenir en els espais de formació professional en primer terme.

La moció ha trobat un únic escull. Segons la Crida i ERC, el terreny de “sauló” contigu al CAP Sud és titularitat de l’Ajuntament i no del departament de Salut. “És la informació que tenim”, ha indicat la regidora anticapitalista Aurora Murillo. El mateix García Barroso. Contrapunt de la tinenta d’alcaldessa d’Urbanisme, Mar Molina. Els espais es van cedir en el seu dia a la Generalitat i són encara titularitat seva. “Perquè ho sàpiguin”, ha assegurat Molina. De tot plegat en fa dècada i mitja.

Amb l’interrogant sobre la taula de qui és el titular del solar, la moció s’ha votat. Sense sorpreses, s’ha aprovat per unanimitat. 25 regidors a favor. No hi ha assistit la regidora republicana Glòria Llobet. Tampoc, per quarta vegada consecutiva, l’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, de qui no és té notícia des del seu afer.

Foto portada: un dels patits de l’institut Ribot i Serra. Autor: A.V / cedida.

Comments are closed.