Foto portada: el regidor de Cs José Luis Fernández,al ple de desembre. Autor: Cs / cedida.

Aprovada una moció instant l’Ajuntament a bonificar la plusvàlua en cas d’herència

Nou debat sobre l’impost de la plusvàlua al ple municipal. Ciutadans ha portat una moció al ple instant que se bonificar-la en cas d’herència i al govern central a finançar millor els consistoris. Tot amb el nou mètode de càlcul sobre la taula després de la darrera sentència que tombava el mètode de càlcul a nivell espanyol.

Ciutadans ha rebaixat un esglaó per aprovar el text, ja que inicialment parlava de “suprimir” el tribut en cas d’herència, mort o venda a pèrdues. Ara es parla de “bonificar” i, a la vegada, adaptar l’ordenança fiscal per evitar efectes lesius per a les butxaques dels contribuents. Així mateix es demana al govern central que creï un fons per compensar els ajuntaments pels ingressos que deixaran de cobrar.

El regidor del partit taronja José Luis Fernández ha criticat el decret-llei aprovat pel govern central per sortir de l’atzucac de la sentència. Crea més problemes, considera Fernández, perquè “consolida la situació d’inseguretat per a ciutadans i administracions locals que s’arrossega des de l’any 2017”.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha demanat la reforma de la llei del finançament local i ha qualificat de “drama” la sentència judicial si no s’aboquen per altra banda els recursos que es perdran. “Quins serveis hem de retallar?”, s’ha preguntat.

Foto portada: el regidor de Cs José Luis Fernández,al ple de desembre. Autor: Cs / cedida.

Comments are closed.