Foto portada: la segona tinenta d'alcaldessa Marta Morell, exportaveu municipal de Podem. Autor: David B.

Morell ja no té grup municipal

El ple municipal ha donat el vistiplau aquest dimarts a la dissolució del grup municipal de Podem. L’única regidora d’aquesta formació, Marta Morell, va ser expulsada a l’estiu i ara l’Ajuntament dissol el seu grup. Però es queda com a regidora no adscrita i al govern com a segona tinenta d’alcaldessa. Perd els dos assessors de grup i els fons econòmics que rep cada grup municipal. En el seu cas, uns 2.000 euros mensuals.

L’oposició, especialment Esquerra i la Crida però també Ciutadans, han carregat contra Morell, i contra el PSC per mantenir-la al govern. Consideren que és un precedent ètic perillós i una manca de legitimitat perquè “Morell ja no representa ningú”. En la seva intervenció inicial, qui va ser secretària general del partit lila no ha entrat en la dinàmica orgànica que ha acabat en la seva expulsió i s’ha limitat a “acceptar” la decisió municipal.

“Els partits es mouen pel que es mouen i sovint no posen en valor el treball que fem des de les institucions. Però no passa res perquè entre partit ciutat em quedo amb la ciutat. Quan entrem per la porta de la plaça de Sant Roc l’únic que compta és treballar fins al final del dia pels ciutadans de la ciutat i el que ens toca és dur a terme les polítiques que ens han dut fins aquí”, ha assegurat la nova regidora no adscrita, però segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell.

El portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, ha assenyalat més al PSC que no pas a Morell recordant que els socialistes van exigir que tornessin l’acta els exsocialistes Lluis Monge i Carles Bosch quan van deixar el seu partit a mitjans del mandat passat. En canvi ara, governaran amb una persona sense partit. “Avui alguns fan un exercici d’amnèsia i abans demanaven dimissions”, ha assegurat.

“Serà el primer cop en la història recent de la ciutat que el govern se sosté per un regidor no adscrit, cosa que obre un precedent gens recomanable i poc desitjable. Una decisió poc exempler de cara als veïns. Una mostra més de desprestigi de la política”, ha assegurat Fernàndez.

En la seva intervenció, Morell ha preguntat a Fernàndez perquè Esquerra governa en una situació similar a la que ara es viu a Tarragona, on l’executiu tarragoní té un exmilitant de Podem a dins. Per la seva part, el portaveu del PSC, Pol Gibert, ha recordat que els regidors Ramon Vidal i Elena Hinojo van ser expulsats de Podem i van seguir dins la coalició d’Unitat pel Canvi, i dins del quatripartit, el mandat passat.

Per la seva part, la portaveu de la Crida, Nani Valero, ha acusat Morell “d’aprendre ràpid però no les lliçons adequades”. Aprèn de les pitjors pràctiques polítiques: “sou i cadira”. Valero ha qualificat la seva continuïtat com una “vergonya” i l’ha acusat de prolongar al màxim possible la dissolució del seu grup, ja que fa mínim un mes que sabia que els tribunals havien tombat el seu recurs. Tot això sent la responsable de Transparència de l’executiu.

Adrián Hernández, de Cs, ha posat de manifest que per primer cop hi haurà un edil no adscrit al govern de la ciutat i que “a partir d’avui Marta Morell només es representa a ella mateixa”. Un problema de legitimitat per al govern municipal, conclou. Per la seva part, Lluis Matas, de Junts per Sabadell, ha assegurat respectar la decisió del secretari i ha assegurat que la governabilitat està garantida. I ha acusat ERC i la Crida de fer poc coherents perquè “han estat negociant fins fa quatre dies un govern alternatiu amb Marta Morell. No ho veig coherent”.

Foto portada: la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, aquest dimarts al ple. Autor: David B.

Comments are closed.