Foto portada: la sala de plens, durant el ple municipal d'octubre de 2021. Autor: J.d.A.

Nou pas per recuperar la normalitat política perduda: els regidors tornen als seus seients

No se’ls veia tan enganxats des de març de l’any passat, el darrer ple municipal pre-Covid. Un any i set mesos després, els 27 regidors han fet un nou pas per recuperar la normalitat política perduda. Si al setembre el ple va tornar a ser presencial, a l’octubre tots els regidors ja s’han assegut a les seves cadires i tant els periodistes com els treballadors municipals han pogut seguir el plenari en viu. Queda pel mes vinent l’obertura definitiva, si tot va bé.

Entre maig de 2020 i el passat mes d’agost, el ple ha estat sempre telemàtic, amb l’única excepció d’una sessió al juliol de l’any passat, abans de la segona onada (després van venir la tercera, la quarta i la cinquena). Aquest setembre els regidors van tornar a la sala de plens, però en un format gairebé escolar, amb uns quants edils als tradicionals bancs de fusta i la resta en escriptoris a l’espai reservat pel públic.

Foto portada: la sala de plens, durant el ple municipal d'octubre de 2021. Autor: J.d.A.
El secretari i l’interventor municipal, en primer pla. En segon pla, el tinent d’alcaldessa Pol Gibert, l’alcaldessa Marta Farrés i la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell. Autor: J.d.A.

Ara, a l’octubre, s’ha fet un pas més per recuperar la normalitat: els 27 regidors ja han ocupat els seus habituals espais. L’espai pel públic ha quedat reservat pels treballadors dels grup municipals, tècnics municipals i periodistes. Sense gaire èxit, ja que poc més de mitja dotzena de persones han seguit la sessió en el moment de màxim apogeu. S’espera que en els propers mesos el ple ja es pugui reobrir a la ciutadania i seguidors de la política municipal.

Foto portada: la sala de plens, durant el ple municipal d'octubre de 2021. Autor: J.d.A.
Els regidors de Junts Quim Carné, Lluis Matas i Cesc Baró. Autor: J.d.A.

Qui també s’ha estrenat aquest octubre és el retrat oficial del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que finalment ha arribat a l’Ajuntament. El retrat del rei Felip VI, obligatori per la Constitució, també segueix la sessió però des del darrera i poc visible.

Foto portada: la portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, amb el nou retrat de Pere Aragonès de fons. Autor: J.d.A.

Comments are closed.