Foto portada: exterior de la nova discoteca Callao, al Polígon Sud-Oest. Autor: Izan Vizuete.

A punt la nova regulació de l’oci nocturn

L’Ajuntament ha deixat enllestida la nova regulació de l’oci nocturn, que s’ha fet aquest mandat després del desmuntatge de l’antiga Zona Hermètica durant la dècada anterior. Les discoteques mitjanes aniran al Polígon Sud-Oest i les grans a Sant Pau de Riu-sec però estaran molt limitades, ja que seran poques. S’autoritzen noves instal·lacions en altres espais de la ciutat, però de capacitat petita petita, d’un màxim de 150 persones.

La regulació vol permetre l’oci nocturn però conciliant millor el dret al descans, sense aglomeracions com les que hi van haver durant dues dècades al barri de Gràcia, a l’extinta Zona Hermètica. Una regulació complexa, perquè els límits entre el dret al descans i el dret a l’oci són interpretables i acostumen a xocar.

Els grups municipals han definit com a necessari tenir una regulació de l’oci nocturn. No s’autoritza cap gran discoteca. No hi ha cap Waka, per dir-ho d’una altra manera. Waka (al terme de Sant Quirze) té capacitat per a 3.000 persones. L’antic Paladium la tenia per a 750 persones. Sí es permetran tres discoteques al polígon Sud-Oest, dues de més de 150 i fins a 500 persones i una de 150 persones d’aforament com a màxim. Les més grans han d’anar a Sant Pau de Riu-sec (tot i que en aquesta zona cal encara un tràmit urbanístic propi, que no és fàcil ni ràpid). ERC i la Crida s’han abstingut en la votació. La resta de partits (PSC, Cs, Junts i la regidora Marta Morell) han votat a favor. A la trama urbana no s’autoritzaran nous locals d’oci nocturn amb aforament superior al centenar de persones.

La regulació de l’oci nocturn va començar aquest mandat, sent un dels compromisos de l’actual govern. Primer es van suspendre les llicències. La normativa es va aprovar de forma inicial al març de 2021 i de forma definitiva el mes de maig de l’any passat. Ara ha passat per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità, que ha fet alguns matisos a la nova normativa. Això ha fet retornar l’assumpte al ple. Ara, amb la llum verda el ple, la regulació tornarà de nou a l’antiga Comissió d’Urbanisme de Barcelona per acabar el seu tràmit.

Més informació:

Foto portada: exterior de la nova discoteca Callao, al Polígon Sud-Oest. Autor: Izan Vizuete.

Comments are closed.