Gibert (Presidència) es compromet a elevar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) al ple en tres mesos

El govern municipal elevarà el seu Pla d’Actuació Municipal (PAM) al ple abans de tres mesos, segons ha avançat el tinent d’alcaldessa de Presidència, Pol Gibert, en resposta a la petició de la Crida a presentar-lo de forma imminent. El govern municipal dibuixarà així el seu full de ruta fins l’any 2027, quan hi haurà de nou eleccions municipals.

La Crida demanava a l’executiu municipal que presenti el seu full de ruta de forma imminent, un cop han passat vuit mesos des de les darreres eleccions municipals, tres des de l’entrada de Junts per Sabadell al govern socialista de majoria absoluta. La portaveu anticapitalista, Anna Lara, ha demanat que es tinguin en compte algunes de les prioritats del seu espai polític: emergència climàtica, comunitats energètiques, dret a l’habitatge, economia social i solidària o inclusió social.

El tinent d’alcaldessa de Presidència, Pol Gibert (PSC), ha argumentat que el més normal és aprovar primer els pressupostos, cosa que es va fer al desembre, i després aprovar el Pla d’Actuació Municipal (PAM). Davant les crítiques per la lentitud, Gibert ha recordat que el govern quatripartit (2015-2019) el va aprovar a juliol de 2016, quan portaven un any. Marta Farrés va aprovar el seu primer PAM al març de 2021, un any i nou mesos després de començar el mandat, si bé és cert que la pandèmia ho va trastocar tot.

Pim pam pum pel PAM

La moció de la Crida ha estat rebutjada pels partits governamentals, PSC i Junts. L’oposició, especialment el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha criticat el to de Lluis Matas, tinent d’alcaldessa i portaveu de Junts, qui ha assegurat que “nosaltres governem mentre vostès presenten mocions de pandereta”. Fernàndez ha demanat respecte pels regidors de l’oposició. Així mateix, han demanat que hi hagi un debat anual sobre l’estat de la ciutat. Una proposta de Lourdes Ciuró (Junts) que es va aprovar durant el darrer mandat però que mai no s’ha dut a la pràctica.

Foto portada: Pol Gibert i Marta Farrés, al ple de gener. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.