Foto portada: el tinent d'alcaldessa d'Habitatge, Eloi Cortés. Autor: David Jiménez.

La polèmica pel pàrquing de les Bruixes del Nord arriba al ple

La polèmica pel pàrquing que utilitzen com a magatzem les Bruixes del Nord al número 41 de la Ronda Collsalarca cantonada Bujaruelo, entre Torreguitart i Ca n’Oriac, ha arribat finalment al ple, i amb polseguera amb les Bruixes del Nord i l’Associació de Veïns de Torreguitart. La moció del PP que demanava fer fora l’entitat i rehabilitar l’espai com a aparcament ha quedat desestimada. No obstant, el tinent d’alcaldessa d’Habitatge, Eloi Cortés (PSC), ha obert la porta a rehabilitar el local en pàrquing. “La solució hi és i es materialitzarà en breu”, ha assegurat sense més detalls pel moment.

Es tracta d’un pàrquing construït als anys 90 que no compleix la normativa per destinar-se a aquest ús i es va cedir a l’Associació de Veïns de Torreguitart. A la pràctica però l’utilitzen les Bruixes del Nord, i també altres entitats de cultura popular i tradicional com a magatzem i taller. Ara hi ha queixes d’almenys un veí i el PP ha portat la seva reclamació al ple, demanant que es tanqui el local, es destini a l’ús pel qual va ser construït i es reubiqui l’entitat en un altre espai. Segons el PP, les irregularitats són moltes i venen des de l’inici de la cessió.

“Es tracta de legalitat. No hi ha cap conveni subscrit amb cap entitat i el pàrquing no està fet per l’ús que se li està donant”, ha reblat Cuca Santos, portaveu del PP.

Si hi ha conveni de cessió, Santos el vol veure. També qui paga les factures elèctriques, veure la pòlissa de responsabilitat civil, que cessin les activitats, es posi a disposició el local com aparcament i es canviï la porta per una que faci menys soroll.

L’AV i les Bruixes carreguen contra el PP

El debat ha estat precedit per la paraules de les dues entitats afectades, que han carregat contra el PP, per “populisme” o “electoralisme” i han responsabilitzat del conflicte un veí de la comunitat, “que té una croada personal”, amplificada fins el plenari pel Partit Popular. Així ho han assegurat el president de l’AV Torreguitart, Antonio Recio, i la secretària de les Bruixes del Nord, Clara López.

Cortés (Habitatge): “la solució hi és”

El tinent d’alcaldessa d’Habitatge, Eloi Cortés (PSC), ha estat breu. En realitat, ha vingut a donar la raó al PP: el local sí es podria utilitzar com aparcament, segons un informe tècnic. I ha fet una crida al diàleg i la negociació. “La solució hi és i en breus es materialitzarà”, ha avançat sense concretar res més.

La portaveu del PP a l’Ajuntament, Cuca Santos. Autor: David Jiménez.

La proposta del PP ha estat rebutjada. Només ha tingut tres vots a favor (els dos de Vox i el del PP) mentre que set regidors han votat en contra (ERC, Crida i Joan Mena d’En Comú Podem). Els grups municipals que donen suport al govern (PSC i Junts) s’han abstingut.

Foto portada: el tinent d’alcaldessa d’Habitatge, Eloi Cortés. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.