Foto portada: blocs de pisos de Badia.

Sabadell i Badia juguen partida al Risk: litigi per la frontera sud-oest

Curiós punt de l’ordre del dia al ple de Sabadell. El màxim organisme municipal ha aprovat un informe contra la proposta de l’ajuntament de Badia del Vallès per alterar la frontera del terme municipal entre Sabadell i el municipi veí. L’informe en contra ha agermanat tots els partits amb representació al ple, de la Crida a Vox perquè Sabadell no en surti perdent.

L’ajuntament de Badia va iniciar un expedient per modificar el terme municipal entre els dos municipis. Així ho va aprovar en ple el 30 de novembre de 2022. Es tracta d’una parcel·la propera a Sant Pau de Riu-Sec. Té un ús comercial. Tot a canvi de que Sabadell rebi uns terrenys equivalents en un altre indret, però que pertanyen a la C-58 segons fonts municipals.

Després d’analitzar la proposta els serveis tècnics municipals van fer informe en contra el passat 30 de maig i el ple ho ha hagut de ratificar aquest dilluns. El no a la petició de Badia ha agermanat tots els regidors presents (han faltat tres aquest dilluns). I tots han votat a favor de donar carpetada a l’alteració de terme una solució, que es podria dir diplomàtica però no passa d’administrativa, entre els dos consistoris. “No estem per perdre ni un pam de terreny” ha dit Lluis Matas (Junts). “Ens surt la vena patriòtica”, ha bromejat Anna Lara (Crida). Sabadell i Badia hauran ara de buscar una entesa conjunta. Si no es posen d’acord, la Generalitat tindrà l’última paraula.

Modificar els límits de terme municipal no és tan inhabitual com sembla. En els darrers anys Sabadell ha mogut els seus límits amb Sant Quirze, Sentmenat o Polinyà. Fins i tot amb Terrassa.

Més informació:

Foto portada: blocs de pisos de Badia.

Comments are closed.