El ple aprova 171.000 euros en subvencions a 85 entitats per aturar el cop de la pandèmia

  • La convocatòria extraordinària de subvencions es va aprovar en el pla Post-Covid. 
  • La Crida denuncia un greuge entre l’educació pública i la concertada i privada, que rep el 12 per cent dels fons. 

El ple municipal ha aprovat un paquet de subvencions a 85 entitats sense ànim de lucre per pal·liar la crisi de la Covid-19. En total ascendeixen a 171.000 euros i la subvenció mitjana per entitat, per tant, és de 2.000 euros. En total es van presentar un centenar de sol·licituds. Algunes han quedat fora del procés perquè no reunien els requisits o han renunciat. 

Segons la tinenta d’alcaldessa de Participació, Marta Morell, l’allau de peticions mostra la “precarietat econòmica del teixit associatiu de la ciutat”. Morell demana al sector privat patrocinis i responsabilitat social perquè a causa de la pandèmia també s’ha reduït.

Aquesta línia de subvencions es va aprovar a través de l’anomenat Pla Post-Covid, aprovat al juliol. Es van convocar subvencions de forma excepcional i directa. Quatre entitats han rebut més de 10.000 euros, 14 entitats entre 3.000 i 10.000 euros, 50 entre 500 i 3.000 euros i 17 entitats han rebut una subvenció inferior a 500 euros.

La Crida: el 12 per cent van a l’escola concertada

El punt s’ha aprovat al ple amb l’abstenció dels tres regidors de la Crida, qui ha denunciat que el 12 per cent dels fons van destinats a centres educatius concertats o llars d’infants privades, el que la regidora Anna Lara ha considerat un greuge en comparació a l’escola pública. “La resta d’escoles no hi han pogut optar, no han pogut participar, hi havia un forat a les bases”, ha denunciat Lara.

Foto portada: la plaça Sant Roc, aquest diumenge al migdia. Autor: J.d.A.

Comments are closed.