Foto portada: la portaveu de Vox a l'Ajuntament, Nuria Acacio, aquest dilluns. Autor: David Jiménez.

Vox s’estrena a les mocions del ple demanant la bandera i el retrat del rei

La primera vegada sempre marca. La primera feina. El primer petó. Les primeres vacances sense els pares… Vox ha viscut aquest dilluns, set mesos després de començar el mandat, la seva primera vegada. La primera proposta al ple mitjançant el mecanisme de les mocions. Ho han fet per demanar que onegi la bandera espanyola, no a l’edifici consistorial o la sala de plens, on ja ho fa, sinó a la sala de govern de l’Ajuntament. Un espai de treball on fins ara no ha onejat. També que es torni a col·locar el retrat del rei en un espai “preferent” a la sala de plens. S’ha desestimat sense més.

La portaveu de Vox a l’Ajuntament, Nuria Acacio, assegura que s’està incomplint la llei de banderes perquè la bandera espanyola no oneja a la sala de govern, on es fan reunions, trobades, algunes recepcions i també casaments. Acacio ha afegit que, davant la moció, el govern municipal ha retirat la senyera i la bandera de la ciutat de la sala de govern a tota pressa.

El retrat del rei

La moció de Vox ha estat enriquida amb l’aportació del Partit Popular. Els conservadors han afegit una altra petició. Volen que el retrat de Felip VI estigui situat en un espai “preferent” de la sala de plens. A la paret principal o frontal. Ho estava fins l’any 2015, quan el quatripartit el va moure a la part posterior de la sala, des d’on ja no s’ha tornat a moure des de llavors.

Desestimada per la via ràpida

La moció s’ha desestimat per la via ràpida. El tinent d’alcaldessa, Eloi Cortés (PSC), ha defensat que l’Ajuntament compleix la normativa. “La bandera està on toca; no ens trobaran en shows”, ha finalitzat. “L’extrema dreta ha trigat set mesos en portar una moció al ple. Una moció que va de bandera i de rei, de rei i de bandera. La nostra pàtria és la gent i el benestar de la gent”, ha constatat Gabriel Fernàndez (ERC). “La ubicació de la bandera és la solució màgica dels problemes de la gent?”, s’ha preguntat Anna Lara (Crida) en mode Star Wars: “que la bandera els acompanyi”. “Hem fet les consultes i estem complint la llei”, ha assegurat Katia Botta, de Junts. “Estem aquí per millorar la vida de la gent i no per fer el joc a l’extrema dreta. Votarem en contra”, ha proclamat Joan Mena (Sabadell En Comú Podem).

Acacio: “presentem el que volem”

“Podem presentar les mocions que vulguem. Hem hagut d’escoltar mocions sobre Julian Assange, de qui molta gent no sap ni qui és. Han tingut molts anys per portar les mocions que han volgut, com ara ho hem fet nosaltres”, ha dit Acacio en resposta a les crítiques de la resta de formacions polítiques.

Vox i el PP han votat a favor; la resta de grups (24 de 27 regidors) ho han fet en contra.

Foto portada: la portaveu de Vox a l’Ajuntament, Nuria Acacio, aquest dilluns. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.