Podem recorda la Segona República apostant per una 3ª República plurinacional i federal

Podem Sabadell dona la benvinguda al 90è aniversari de la Segona República espanyola amb un modest acte institucional a la plaça de les Dones del Tèxtil, antiga plaça Marcet. La portaveu municipal, Marta Morell, i el portaveu del partit, Antonio Ontiveros, han lluït la bandera tricolor i han explicat com continuaran el seu llegat. Aquest ha estat el tret de sortida al Dia de la Segona República Espanyola, però en les pròximes hores hi ha previstes més activitats.

El 14 d’abril és un dia important per als republicans. Per a Podem la proclamació de la Segona República Espanyola parteix de tres premisses importants: democràcia, modernització i antifeixisme. Marta Morell ha recordat el període 1931-1939 com una etapa on es va lluitar per millorar les condicions de vida de les classes populars, reivindicar més drets laborals i dissuadir els discursos d’odi.

“Volem divulgar què va passar en aquest període perquè hi va haver grans avenços socials i democràtics. Per això senyalitzarem els espais de memòria amb un nou pla municipal” anuncia Morell.

Per evitar que hi hagi una involució dels valors republicans, com va passar durant el franquisme, els de Podem impulsaran un nou pla de memòria històrica a Sabadell. En aquest sentit, asseguren que l’Ajuntament lluitarà contra el racisme, el masclisme i l’homofòbia, uns moviments que segueixen molt presents en l’actualitat, tal com ha lamentat la portaveu del partit i alhora regidora de Feminismes.

“Sabadell sempre s’ha caracteritzat com una ciutat republicana i, en un dia com avui, també volem dirigir-nos a les noves generacions: recolzeu els actes en suport de la tercera república espanyola” afegeix el seu company, Antonio Ontiveros.

En aquest sentit, Podem ha aprofitat la commemoració de la Segona República per reclamar un referèndum i decidir qui ha de governar: el rei o un candidat escollit per la ciutadania. Ontiveros ha detallat com hauria de ser aquest nou règim polític i ho sintetitza amb dues paraules: plurinacional i federal. És així com, segons Antonio Ontiveros, s’acabarà amb els privilegis classistes i la societat serà més igualitària.

Foto portada: commemoració del 90è aniversari de la Segona República Espanyola. Autora: Júlia Ramon.

Comments are closed.