Foto portada: agents policials al santuari de la Salut. Autor: David B.

La Policia tindrà un intendent major per evitar que un imputat a Mercuri sigui de nou el cap

La nova relació de llocs de treball de l’ajuntament de Sabadell inclourà la creació de la plaça d’intendent major per a la Policia Municipal. Amb aquest moviment, el govern d’esquerres vol evitar que un investigat (abans imputat) al cas Mercuri sigui de nou la cara visible del cos policial.

Segons va revelar iSabadell aquest dimarts, el número 2 de la Policia, el sotscap Antoni Cortés, ha tornat al cos i, malgrat que ara gaudeix d’uns dies de vacances, tornarà a la seva plaça en poques setmanes (més info: ‘Un imputat al cas Mercuri, cap de la Policia Municipal de facto‘). Amb l’intendent Josep Miquel Duran de baixa mèdica, Cortés seria el nou cap de la Policia Municipal de Sabadell. Tant un com l’altre estan sent investigats en el marc del cas Mercuri: Duran per tràfic d’influències en algunes peces i Cortés per prevaricació en l’abocament irregular de terres a la finca de Can Xupà.

La tornada de Cortés significava un pols per al nou executiu, que va fer bandera de la regeneració al consistori. El propi alcalde, Juli Fernàndez (ERC), va comprometre’s a apartar els imputats de la direcció del cos. Tant Duran com Cortés van agafar la baixa mèdica amb l’arribada del nou govern, però la tornada imminent de Cortés ha obligat Fernàndez, que també és regidor de Seguretat, a un nou moviment.

Intendent major

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assegurat a iSabadell que a partir del 18 de març, quan s’aprovi de forma inicial el pressupost municipal, es crearà la plaça d’intendent major de la Policia Municipal. Un lloc de treball jeràrquicament superior a l’intendent i al sotscap. “Tenir un intendent major donarà estabilitat al cos”, ha assegurat Fernàndez. I a la vegada servirà per evitar de nou un investigat (abans imputat) liderant la policia de Sabadell. Es vol cobrir la plaça “de la forma més àgil possible”

Foto portada: agents policials al santuari de la Salut. Autor: David B. 

11 Comments